930 x122 grota rece

kinetoterapie

Kinetoterapie și masaj, decontate de stat

Kinetoterapie și masaj, decontate de stat

Citiți și: Ring Wellness – Terapii cu jad: Relaxare, dar și vindecare!

Asigurații în sistemul de sănătate au dreptul anual și la servicii medicale de tratament și de recuperare, printre care kinetoterapie sau masaj, acestea fiind acordate însă doar pentru anumite diagnostice.

Pachetul de bază de servicii medicale, care intră în vigoare de la 1 iulie, oferă inclusiv acces la sanatorii și stațiuni balneare.

Citiți și: ULTIMELE LOCURI! CURS DE MASAJ

Confortul suplimentar, însă, se plătește, iar asigurații trebuie să achite separat dacă vor condiții mai bune de cazare.

Calitatea de asigurat oferă oricărui cetățean român acces la un pachet de bază de servicii medicale, printre care se numără și acelea de medicină fizică și de reabilitare.

Această specialitate medicală se ocupă cu evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor musculoscheletale, neurologice și medicale care afectează funcția fizică și capacitatea de mișcare a pacienților.

Kinetoterapie și masaj, decontate de stat

Medicina fizică și de reabilitare tratează o gamă largă de afecțiuni, inclusiv leziuni sportive, accidente vasculare cerebrale, afecțiuni neurologice (cum ar fi scleroza multiplă sau poliomielita), traumatisme ale măduvei spinării, afecțiuni musculoscheletale (cum ar fi artrita sau hernia de disc), oncologice, status post Covid 19, afecțiuni digestive, metabolice etc.

Pachetul de servicii medicale de bază oferă acces la o varietate de metode și tehnici care ajută pacienții să își recâștige funcțiile compromise și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Aceste metode pot include terapie fizică, terapie ocupațională, terapie prin exerciții, terapie prin masaj, manipulare vertebrală, electroterapie, kinetoterapie, manipulări vertebrale și de articulații, băi, împachetări și altele.

Pentru aceste categorii de pacienți se decontează proceduri medicale specifice de medicină fizică și de reabilitare pentru o perioadă de maximum 42 de zile pe an.

Detalii, AICI – Kinetoterapie și masaj, decontate de stat. La ce servicii de medicină fizică și de reabilitare au dreptul asigurații, de la 1 iulie

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90