930 x122 grota rece

lege

Lege nouă privind rovinieta!

Lege nouă privind rovinieta!

Citiți și: Decizie majoră privind rovinieta: Interzis!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care are ca obiect de reglementare instituirea cadrului legal privind aplicarea tarifelor rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Potrivit actului normativ, rovinieta se achită anterior utilizării reţelei de drumuri naţionale din România şi este structurată în funcţie de durata de utilizare a acesteia, astfel: o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile şi 12 luni.

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Lege nouă privind rovinieta!

Tariful zilnic nu depăşeşte 9% din tariful pentru 12 luni, tariful pe 10 zile nu depăşeşte 12% din tariful pentru 12 luni, tariful pe 30 de zile nu depăşeşte 19% din tariful pentru 12 luni, iar tariful pe 60 de zile nu depăşeşte 30% din tariful pentru 12 luni.

Rovinieta se va aplica în funcţie de categoria vehiculului, de clasa de emisii poluante (EURO) şi de durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale. Durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum şi durata de staţionare.

Aceasta se va aplica pe reţeaua de drumuri naţionale, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea.

Detalii, AICI – Klaus Iohannis a promulgat modificările referitoare la rovinietă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Șoferul spune:

    De de se mai plătește atunci impozitul pe mașină…?! Hoție ordinară, să plătești impozit +rovinietă,accize la carburanți !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3