930×122 CAPRA 5

permis suspendat

Lege! Se pierde permisul până la 10 ani!

Lege! Se pierde permisul până la 10 ani!

Citiți și: Tânăr de 22 de ani, „nebunie” în Pitești, după miezul nopții! 

Senatul a votat astăzi o lege extrem de importantă, anunță senatorul PSD Robert Cazanciuc, cel care a inițiat actul normativ.

Este vorba despre legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Citiți și: Șofer bucureștean prins pe picior greșit la Pitești! Polițiștii l-au ,,ars”

Lege! Se pierde permisul până la 10 ani!

,,Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani.

După Legea Anastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani.

Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaților.

Mulțumesc colegilor senatori: 101 voturi pentru, nici un vot împotrivă!”, transmite senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Senatorul Robert Cazanciuc arată că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

„Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, afirmă Robert Cazanciuc.

Dacă în forma în vigoare a legii se pedepseau doar faptele menţionate, prin noul proiect se pedepseşte şi tentativa.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90