930×122 CAPRA 5

educație sanitară

Legea privind Educaţia sexuală în şcoli, dezbătută din nou

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat astăzi, în privința introducerii în legea privind drepturile copilului a posibilităţii participării elevilor la ore de educaţie sanitară (educație sexuală, cum a fost denumită anterior) cu acordul părinţilor, potrivit Agerpres.

Citiți și: BISERICA ORTODOXĂ A REACȚIONAT DUR LA LEGEA CARE INTRODUCE EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI

Astfel, comisia a respins cererea de reexaminare a proiectului de lege transmisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Conform preşedintelui Comisiei de muncă, Adrian Solomon, citat de Agerpres, acest lucru înseamnă că, textul de lege rămâne în forma inițială, votată de Parlament în 2020, cu acel acord preliminar al părinţilor pentru a participa elevii la educaţia sanitară.

Şeful statului a atras atenţia că în această formă, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală.

Educaţia sanitară, de regulă, nu este o materie care să se desfăşoare pe tot parcursul anului, sunt minim două ore pe semestru, probabil că diriginţii vor avea grijă să ia acordul părinţilor înainte de fiecare oră. Ora se desfăşoară cu cei care doresc, indiferent de numărul lor. Se face cursul respectiv, pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Nu trebuie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, există majoritate doar la Parlament.”, a declarat Adrian Solomon.

Astfel de ore vor fi cuprinse în programa şcolară pentru toate clasele, inclusiv pentru clasele I-IV.

Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: ebihoreanul.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3