930 x122 grota rece

educație sexuală

ZECI DE ASOCIAȚII NU VOR ÎN ȘCOLI ORĂ DE EDUCAȚIE SEXUALĂ

Peste 40 de asociații, parte a Coaliției pentru Familie și Constituție, îi adresează o scrisoare deschisă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. În scrisoare semnatarii se opun introducerii în școli a unei ore de educație sexuală.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

„Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă și obiective străine de valorile familiei (o parte dintre acestea, inexistente juridic), care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educație sexuală în școala românească.

Este binecunoscut eșecul înregistrat în Anglia. Deși educația sexuală a fost introdusă de creatorii de programe sociale pentru a stopa procentul de sarcini la adolescente, cel mai mare din Europa în 2010, Anglia ocupă în continuare locul fruntaș, înregistrându-se, de asemenea, o creștere a numărului de sarcini și avorturi.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Salutăm măsura anunțată de dumneavoastră de evaluare corectă a contextului românesc în ceea ce privește introducerea unei educații pentru sănătate, prin prisma unor experți în educație și reprezentanți ai Academiei Române. În acest moment în școlile din România există disciplina opțională de educație pentru sănătate, care poate fi rodată pentru a se ajunge la o formă agreată de copii și părinți.”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă ministrului Educației.

Potrivit semnatarilor, Coaliția pentru Familie și Constituție are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale prin legile și Constituția României. Printre semnatari se numără Alianța Familiilor din România, Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România, Asociația Părinților pentru Educație Sănătoasă, Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului și Asociația Ortodoxia Tinerilor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90