New Profesional Consult 930 x 122

deranjarea vecinilor

Legea se schimbă! Acești vecini dau de belea: Sancțiuni nebănuite

Legea se schimbă! Acești vecini dau de belea: Sancțiuni nebănuite

Citiți și: Pitești: Sancțiuni ,,pe capete”! N-au iertat pe nimeni

În curând, Codul Penal din România va suferi modificări semnificative.

Urmează să fie introduse măsuri stricte împotriva vecinilor agresivi.

Citiți și: Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

În urma noilor amendamente, se va putea institui un ordin de restricție față de acești vecini, iar actele de terorizare vor fi considerate infracțiuni, conform Capital.ro.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a anunțat o propunere de amendament la Codul Penal pentru a combate comportamentele abuzive ale clanurilor din Timișoara și alte regiuni ale țării, care terorizează vecinii.

Propunerea include obligarea acestor clanuri să vândă proprietățile pe care le dețin la prețuri mult mai mici, ca o măsură de descurajare a practicilor agresive.

Legea se schimbă! Acești vecini dau de belea: Sancțiuni nebănuite

Amendamentul legislativ introduce posibilitatea de a impune un ordin de restricție împotriva vecinilor agresivi.

Acest mecanism permite inițierea urmăririi penale și incriminarea penală a faptei de terorizare.

Această măsură vine în contextul în care clanurile au utilizat diverse metode de constrângere pentru a forța vecinii să-și vândă imobilele la prețuri derizorii.

Noua lege va impune sancțiuni dure pentru comportamentele de agresiune permanentă.

Până acum, aceste tipuri de comportamente nu puteau fi identificate clar.

Acest lucru va asigura protecția cetățenilor împotriva practicilor ilegale și va oferi un cadru legislativ clar pentru combaterea terorizării vecinilor.

„Am identificat acest mecanism prin care practic se poate institui un ordin de restricţie, de protecţie, faţă de vecinii agresivi, se poate începe urmărirea penală şi se incriminează penal această faptă de terorizare, pentru că ani la rândul clanuri din Timişoara şi din toată ţara şi-au terorizat vecinii prin tot felul de mecanisme de constrângere, să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau. După ce această lege va intra în vigoare, se incriminează penal agresiunea permanentă pe care până astăzi nu o puteai identifica. Această lege va institui un fel de restricţie faţă de aceştia şi va obliga leguitorul să sancţioneze dur aceste practici, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi”, a declarat Alfred Simonis, conform sursei citate.

Foto: Descriptiv/bizbrasov.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90