EcoMoto 930×122

declaratie

Legist: ,,Moartea a fost violentă, a fost asfixiat!”

În urma evenimentului petrecut vineri în Pitești, la Autogara Sud, unde un bărbat a  murit după intervenția brutală a polițiștilor, medicul primar al Serviciului de Medicină Legală Argeș, Dan Manu și  prim procurorul Marius Ștefan au făcut primele declarații în legătură cu cauzele decesului.

Citiți și: Conduci mașina soției/soțului fără declarație? Iată ce se întâmplă

Dan Manu, medicul primar al Serviciului de Medicină Legală Argeș a declarat faptul că, în urma rezultatelor preliminarii ale necropsiei de astăzi, bărbatul a suferit mai multe traumatisme, craniocerebral, toracic și cervical, care au dus la asfixierea mecanică a acestuia.

 

Citiți și: FISCUL DIN ARGEȘ, DECIZIE PE ONLINE

De asemenea, procurorul Marius Ștefan a declarat că, toți polițiștii prezenți la fața locului au dat declarații.

 

DECLARAȚII CU PRIVIRE LA CAUZELE DECESULUI

În urma autopsiei, am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza de deces a fost asfixierea mecanică, iar ca mecanism generator, ce a cauzat asfixierea mecanică a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui.

Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre. Ce pot să vă mă spun, este că am rugat, dat fiind interesul , dar și dorința noastră de a înțelege și de a ne elucida până în acest moment pe situația medico-legală, laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că avea (nr. bărbatul decedat) o alcoolemie de peste 2 la mie”, a declarat Dan Manu, medic primar al Serviciului de Medicină Legală Argeș.

Urmează să evaluam probele înregistrate până în acest moment, inclusiv imaginile surprinse pentru a stabili persoanele implicate. Ideea este că, vreau să vă asigur că ancheta este în momentul de față îndreptată spre lămurirea completă a tuturor împrejurărilor cauzei.

Vrem să vă asigurăm de transparența și profesionalismul nostru. Dar, dincolo de toate, având în vedere contextul în care s-au produs aceste leziuni și multiplicitate acestor leziuni, trebuie să stabilim clar contribuția participanților”, a declarat Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Necula b spune:

    La puscarie cu politistii criminali. In loc sa te apere acesti analfabeti de politisti te injura de mama apoi te omoara violent. Dupa ce le-ai platit salariile babane si eventual pensia speciala. Daca era un interlop cu muschi si cohones nu indrazneau. Cu interlopii stau la masa si fac sluj in fata lor.

  • Patitu Mihai spune:

    Nici pe timpul comuniștilor nu sa întâmplat așa ceva, mai luai o bătaie, o înjurătură, dar să omori omul în stradă mam convins de democrație. Poliția cine o plătește, morții lor?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90