EcoMoto 930×122

adeverinţă

CUM ARATĂ DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE ȘI ADEVERINȚA DE LA ANGAJATOR PENTRU DEPLASAREA PE TIMPUL NOPȚII

În intervalul orar 6-22, pentru circulația în afara locuinței/gospodăriei NU aveți nevoie de niciun document.

Citiți și: Conduci mașina soției/soțului fără declarație? Iată ce se întâmplă

În intervalul orar 22-6, începând din data de 23 martie 2020, ora 22, ora României, circulația în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă STRICT pentru anumite motive și DOAR pe baza unor documente.

Potrivit ordonanței militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Art. 5. (…)

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Fac excepție de la aceste prevederi personalul din cadrul Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

MODELUL ADEVERINȚEI ELIBERATE DE ANGAJATOR  (click pe imagine pentru vizualizare):

MODELUL DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE (click pe imagine pentru vizualizare):

Grupul de Comunicare Strategică: ”(…) Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei. (…)

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”. DESCARCĂ DE AICI!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90