930 x122 grota rece

coronavirus

Doar opt localităţi mai au probleme cu virusul în Argeş. Oamenii solicită măsuri noi de relaxare

Potrivit ultimelor date furnizate de Prefectură, doar opt localităţi din Argeş au rate de infectare de peste 1,5, respectiv 3 la mie, astfel:

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

-Priboieni, Şuici, Valea Danului – incidenţă peste 3 cazuri la mia de locuitori

-Teiu, Dâmbovicioara, Dârmăneşti, Bălileşti, Dragoslavele – incidenţă peste 1,5 la mie.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Restul localităţilor au o incidenţă sub 1,5 la mie, calculată pe ultimele 14 zile.

Prefectul Soare apreciază situaţia per ansamblu drept „excelentă”, însă afirmă că măsurile exigente vor fi menţinute pentru a obţine rezultate şi mai bune, respectiv pentru a permite redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă, pe 8 februarie.

Unii argeşeni critică această decizie, solicitând Instituţiei Prefectului adoptarea unor noi măsuri de relaxare, spre exemplu prelungirea programului până la care magazinele pot fi deschise.

Menţiune importantă: CJSU nu poate lua măsuri de relaxare, în contradicţie cu cele decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Spre exemplificare, la nivel de judeţ nu poată fi luată decizia de prelungire a programului din magazine decât printr-o hotărâre a CNSU. Doar măsuri mai dure sunt permise la nivelul oricărui judeţ. Facem această precizare în urma comentariilor cetăţenilor care doresc adoptarea unor măsuri de relaxare în Argeş.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90