NOR CURIER 930X122

măsuri de relaxare

Anunțul lui Iohannis așteptat de toți românii!

Update, ora 16.04 – Anunțul lui Iohannis așteptat de toți romanii!

Citiți și: Când putem scăpa de primele restricții

Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că starea de alertă nu se va mai prelungi în România.

Actuala stare de alertă expiră pe data de 8 martie. După această dată nu va mai intra în vigoare o altă prelungire.

Citiți și: Noi măsuri de relaxare: Nunți cu 400 de invitați și cluburi și jocuri de noroc doar pentru cei vaccinați

Odată cu această decizie, mai multe restricții vor fi ridicate. Șeful statului a declarat că, informații cu privire la acestea vor urma a fi furnizate de autoritățile sanitare.

Știrea inițială, ora 10.16

Astăzi, 4 martie, are loc o ședință importantă la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul de interne Lucian Bode, cu cel al Sănătății, Alexandru Rafila şi cu șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de COVID-19, dar și pentru ridicarea primelor restricții, în perioada imediat următoare.

Ministrul Sănătății a făcut deja câteva propuneri. Printre acestea se numără renunțarea la masca de protecție în aer liber și renunțarea la certificatul verde la intrarea în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri și restaurante.

Alte măsuri de relaxare care se vor lua în calcul vizează permisiunea de organizare a evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane.

Totodată se mai propune și creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții de interval orar pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, cursuri, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine.

Din păcate, masca de protecție în interior rămâne valabilă.

Foto descriptiv: fabricatinromania.info

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3