930×122 CAPRA 5

cozi

MC DONALD’S, LUAT CU ASALT DE 1 IUNIE: COZI INTERMINABILE

Ziua de 1 iunie a adus al doilea val de relaxări în România (după cel din 15 mai).
Deschiderea teraselor a fost momentul cel mai așteptat al noii etape, iar printre brandurile luate cu asalt astăzi s-a numărat și Mc Donald’s, deși restaurantul a funcționat în regim Mc Drive și până acum.

Citiți și: Pitești. Se face (încă) un McDonald’s! EXCLUSIV

Părinți, bunici și copii au înfruntat, după orele prânzului, cozile interminabile care au rivalizat cu cele paralele, deja obișnuite, ale mașinilor ieșite cu mult din perimetrul restaurantului, pe strada Frații Golești.

„Pentru că este 1 iunie, am venit să-i cumpăr fetiței mele un meniu cu jucărie. M-așteptam să fie multă lume, dar nu chiar așa de multă. Văd că s-au luat măsuri de protecție și sunt delimitate  vizibil distanțele între persoane, astfel încât să nu se creeze aglomerație. Sper ca lumea să țină cont de noile reguli”, a mărturisit pentru ePitesti.ro, Silvia C., unul dintre clienți.

Citiți și: „Foamea” românilor, potolită cu vorbe. „România are suficiente stocuri”

Animație și în centrul Piteștiului

Și zona centrală a orașului s-a mai animat odată cu deschiderea teraselor (amănunte, AICI).

Pentru cei care nu știu, trebuie precizat că măsura a venit cu un set de reguli. Ocuparea locurilor se face, cel puțin teoretic, cu rezervare, pentru evitarea aglomerației, dar mai ales pentru ca în cazul apariţiei unei infectări cu COVID-19, autorităţile să poată efectua o ancheta epidemiologică.

Uan dinte reguli spune că un angajat al localului trebuie să facă un triaj observaţional, astfel încât la constatarea unor simptome de infecții respiratorii vizibile, clienții să fie rugați să părăsească incinta.

La masă pot sta cel mult patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 m între ele.

Personalul terasei trebuie să pună la dispoziţia clienților geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrare, cât şi la toalete și să curețe spaţiile/suprafeţele unde aceștia au acces, iar regulile nu se opresc aici.  Ideea de bază rămâne distanțarea (coroborată cu prudenț).

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 pe 90 Costache