930×122 CAPRA 5

măsuri de relaxare

CELE MAI IMPORTANTE MĂSURI DIN VALUL 3 DE RELAXARE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, la 11 iunie, o nouă Hotărâre care prevede măsuri asimilate aşa numitului „Val 3 de relaxare”. Totodată, Guvernul a anunţat prelungirea stării de alertă după data de 15 iunie.

Citiți și: Anunțul lui Iohannis așteptat de toți românii!

Măsurile devin aplicabile începând cu data de 15 iunie 2020.

Divertisment

Citiți și: Liber la petreceri de Crăciun și Revelion și fără mască în spațiile deschise

Pentru distracţie, cele mai vizibile vor fi probabil redeschiderea mall-urilor, piscinelor exterioare, ştrandurilor, sălilor de sport, dar şi a sălilor de jocuri de noroc sau a caselor de pariuri. Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane,  în vreme ce în spaţii deschise pot participa până la 50 persoane.

Şcoală

În ceea ce priveşte învăţământul, cea mai importantă decizie este reluarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school pe perioada vacanţei de vară.

Comerţ

Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici. În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1) sunt menţionate o serie de restricţii (VEZI DOCUMENT)

Transport şi circulaţie pietonală

-Se măreşte la 6 numarul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

-Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în Romania sunt exceptate de la măsura de carantină şi izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

(Foto: Descriptiv)

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90