SMART KIDS 930X122

păcănele

CU GÂNDUL LA BANI

L-am urmărit aseară pe premier, când a anunţat noile măsuri de relaxare. Nu pot să mă bucur deloc, pe cuvânt. În timp ce declara că sunt decizii luate în urma unor consultări cu specialişti din sănătate, trăiam cu impresia că, de fapt, toată această pandemie e speculă financiară, ca la bursă: la anumite companii creşte valoarea acţiunilor, altora le scad, jucătorul (broker-ul) cumpără şi vinde rapid.

Citiți și: Pitești. Polițiștii au descins la “păcănele”!

Pierzi, câştigi, jucător te numeşti

Să luăm exemplul jocurilor de noroc, cu ramura specifică a cazinourilor, numite şi „săli de păcănele”. Ce părere au specialiştii referitor la aceste spaţii? Sunt sigure? Faptul că intră sute de jucători zilnic şi apasă pe butoane, dau banii din mână în mână, inspiră siguranţă? Ce consideră specialiştii în legătură cu impactul social şi probleme de ordin psihic pe care aceste jocuri le generează?

Citiți și: Decizie majoră privind „păcănelele”!

Nu are rost să o lungim, se vor deschide fiindcă e nevoie ca banul să circule. Iar despre circuitul banilor în jurul acestor săli de jocuri am mai scris: stimuleză retragerile de la bancomat, precum şi activitatea altor spaţii aflate în proximitate, cum sunt casele de amanet. O să vedem din nou acte de violenţă pe lângă sălile de jocuri – unităţi de „divertisment” cu foarte mulţi adepţi. Şi dependenţi.

În loc să redeschidă SPA-urile, să se relaxeze omul la jacuzzi, la saună, ne oferă alternativa de risc psihic şi financiar. Mă întreb, sunt oare piscinele interioare mai periculoase decât alte spaţii închise? E restaurantul mai „periculos” decât sala de jocuri? Doar întreb…

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90