930×122 CAPRA 5

măsuri de relaxare

Liber la petreceri de Crăciun și Revelion și fără mască în spațiile deschise

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus Guvernului o serie de măsuri de relaxare limitată, și anume:

Citiți și: Anunțul lui Iohannis așteptat de toți românii!

– Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor pe timpul nopții.

– Operatorii economici își vor putea extinde programul de funcționare până la ora 22:00, în loc de 21:00.

Citiți și: Noi măsuri de relaxare: Nunți cu 400 de invitați și cluburi și jocuri de noroc doar pentru cei vaccinați

– De Crăciun și de Revelion, restaurantele vor putea funcționa toată noaptea și vor avea acces inclusiv persoanele care prezintă un test negativ de Covid, dar numai în limita a 50% din locuri.

– Se elimină obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise neaglomerate. Se păstrează în stațiile de autobuz, piețe, locurile publice aglomerate. Se păstrează măștile obligatorii în spațiile închise și mijloace de transport în comun.

– Accesul în mall-uri se va permite nu doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, dar și celor testate cu un test PCR de 78 de ore sau rapid de 48 de ore.

– La magazinele mai mici de 200 de metri pătrați nu va mai fi nevoie de certificat, dar se va stabili un număr maxim de persoane care pot fi în același timp înăuntru, în limita a patru mp pentru fiecare persoană.

– Toate activitățile limitate până la 30% din capacitate (cinematografe, teatre, etc) vor crește la 50% din capacitate, vor avea acces în continuare doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

– Pentru hoteluri și locuri de cazare, este permis accesul și cu test, pe lângă certificat de vaccinare sau boală.

CONDIȚII PENTRU PETRECERILE DE REVELION

În ceea ce privește petrecerile organizate în noaptea dintre ani, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că acestea se vor putea organiza în aer liber fără limită de participanți sau de oră.

Aceste lucruri pot fi posibile doar cu o singură condiție și anume purtarea măștii de protecție.

În ceea ce privește restaurantele, acestea pot rămâne deschise toată noaptea, însă locurile să fie ocupate la o capacitate de 50%, iar prezența să fie permisă doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

DECLARAȚIILE LUI RAED ARAFAT

„Se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim. (…) La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”, a declarat Raed Arafat marți seară.

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou – noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 – nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a mai declarat Raed Arafat.

Sursă foto: PRO TV

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3