Donaris 930 x 122

măsuri de relaxare

Tăticii vor putea asista la naştere, dacă sunt vaccinaţi. În ce alte condiţii au acces în sală

După mai bine de un an de restricţii în spitale, şi implicit în sala de naşteri, taţii sau alte persoane desemnate vor putea asista din nou la, probabil, cel mai important eveniment din viaţa personală. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis direcțiilor de sănătate publică recomandările privind prezența unei persoane alături de gravidă în sala de naștere.

Citiți și: Bebeluș născut în Salvarea SMURD, azi noapte!

Astfel, potrivit recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), o persoană desemnată de gravidă poate fi prezentă în sala de naștere dacă aceasta solicită în prealabil acest lucru și în condițiile impuse de unitatea sanitară unde are loc nașterea. Aceste condiții se aduc la cunoștință din timp gravidei, în condițiile în care nașterea este programată, în serviciile de primiri urgențe sau la ultimul control la medicul obstetrician.

Persoana desemnată trebuie să fie clinic sănătoasă, să nu prezinte semne clinice de infecție respiratorie acută și să îndeplinească una dintre următoarele condiții:

– este vaccinată anti-COVID-19 și are cel puțin 10 zile de la vaccinarea completă;

Citiți și: Noi măsuri de relaxare: Nunți cu 400 de invitați și cluburi și jocuri de noroc doar pentru cei vaccinați

– are un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte;

– a trecut prin infecția SARS-CoV-2 și nu au trecut mai mult de 90 de zile de la confirmare.

Persoana desemnată trebuie să fie echipată corespunzător, cu halat de unică folosință, botoși, capelină, mască, vizieră și mănuși de unică folosință asigurate de spital.

Personalul medico-sanitar care asistă la naștere trebuie să ceară aceste dovezi de la persoana desemnată să asiste la naștere și să le atașeze fișei de internare a gravidei. Triajul epidemiologic și solicitarea documentelor se realizează de către personalul secției de obstetrică-ginecologie.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică București comunică aceste recomandări managerilor tuturor unităților sanitare din teritoriu deservite de acestea.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441