New Profesional Consult 930 x 122

măsuri de relaxare

Tăticii vor putea asista la naştere, dacă sunt vaccinaţi. În ce alte condiţii au acces în sală

După mai bine de un an de restricţii în spitale, şi implicit în sala de naşteri, taţii sau alte persoane desemnate vor putea asista din nou la, probabil, cel mai important eveniment din viaţa personală. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis direcțiilor de sănătate publică recomandările privind prezența unei persoane alături de gravidă în sala de naștere.

Citiți și: Un spital central în care merg mulți argeșeni se închide temporar

Astfel, potrivit recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), o persoană desemnată de gravidă poate fi prezentă în sala de naștere dacă aceasta solicită în prealabil acest lucru și în condițiile impuse de unitatea sanitară unde are loc nașterea. Aceste condiții se aduc la cunoștință din timp gravidei, în condițiile în care nașterea este programată, în serviciile de primiri urgențe sau la ultimul control la medicul obstetrician.

Persoana desemnată trebuie să fie clinic sănătoasă, să nu prezinte semne clinice de infecție respiratorie acută și să îndeplinească una dintre următoarele condiții:

– este vaccinată anti-COVID-19 și are cel puțin 10 zile de la vaccinarea completă;

Citiți și: Anunțul lui Iohannis așteptat de toți românii!

– are un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte;

– a trecut prin infecția SARS-CoV-2 și nu au trecut mai mult de 90 de zile de la confirmare.

Persoana desemnată trebuie să fie echipată corespunzător, cu halat de unică folosință, botoși, capelină, mască, vizieră și mănuși de unică folosință asigurate de spital.

Personalul medico-sanitar care asistă la naștere trebuie să ceară aceste dovezi de la persoana desemnată să asiste la naștere și să le atașeze fișei de internare a gravidei. Triajul epidemiologic și solicitarea documentelor se realizează de către personalul secției de obstetrică-ginecologie.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică București comunică aceste recomandări managerilor tuturor unităților sanitare din teritoriu deservite de acestea.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90