NOR CURIER 930X122

curent electric

Lovitură grea pentru bugetul românilor!

Lovitură grea pentru bugetul românilor!

Citiți și: Atenție! Trei zile fără curent electric

Facturile consumatorilor finali de energie electrică din România, deopotrivă casnici și noncasnici, ar putea fi încărcate de la 1 ianuarie anul viitor cu o nouă subvenție, destinată producătorilor de energie regenerabilă, pe lângă cea existentă bine-cunoscută, reprezentată de certificatele verzi.

Aceasta deoarece este pregătită o nouă schemă de sprijin pentru investitorii în unități de producție de energie regenerabilă, prin așa-numitele ,,contracte pentru diferență″ (CfD).

Citiți și: Furnizor de electricitate, anunț important pentru clienți! Ce se întâmplă cu facturile

Primele demersuri în acest sens au fost făcute de către autorități încă din 2016, iar în 2019 a fost finalizat un prim studiu pe această temă.

Lovitură grea pentru bugetul românilor!

Schema este menită să asigure constanța veniturilor în etapa de exploatare a unui proiect de investiții în producția de energie verde.

Potrivit draftului de hotărâre de Guvern de aprobare a schemei de sprijin, ,,Contribuția CfD va fi instituită începând cu 1 ianuarie 2024″.

Aceasta este definită ca ,,sumă exprimată în lei/MWh, plătită de către consumatorii finali, care se colectează de către furnizorii de energie electrică activi pe piața cu amănuntul de energie electrică din România și virată în fondul de lichiditate CfD, în conformitate cu prezenta hotărâre și cu orice altă hotărâre de Guvern adoptată în acest scop, precum și cu metodologia și reglementările emise de ANRE în acest sens″.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3