New Profesional Consult 930 x 122

pret

Lovitură năucitoare pentru fumători! Țigările vor avea un preț colosal!

Comisia Europeană ar putea lansa o nouă directivă prin care produsele din tutun să fie taxate mai mult. Acciza pentru această categorie de produse s-ar putea dubla, ceea ce ar însemna că un pachet de țigări ar ajunge să coste aproximativ 50 de lei, transmite dcnews.ro.

Citiți și: Cireșe cu preț de… aur! 1 kg, preț colosal!

„Proiectul noii Directive de taxare a produselor din tutun, prin care Comisia Europeană propune dublarea accizei la ţigarete, obţinut „pe surse” de Financial Times şi detaliat într-un articol recent, a fost cel mai probabil o încercare de a testa pieţele, lucru demonstrat şi de amânarea prezentării oficiale a documentului. Dacă proiectul ar fi aprobat aşa cum a apărut în FT, nu doar industria de profil ar avea de suferit, ci şi statele membre din centrul şi estul Europei.

Potrivit documentului menţionat, accizele minime ar urma să crească de la 1,80 la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de ţigarete. Ceea ce înseamnă că preţurile produselor în România sau Bulgaria s-ar putea apropia de cele mai ridicate din vest, cum ar fi Franţa, cu circa 10 euro pentru un pachet. Cu alte cuvinte, Bruxelles vrea preţuri ca în vest cu salariile din est”, a transmis Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications la JTI România, Moldova şi Bulgaria.

Citiți și: Vodafone, val de scumpiri. Ce clienți sunt afectați

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Bobi spune:

    Dacă acum auzim în piețe „Țigări, țigări, țigări”, atunci o să auzim și în toate parcările super și hiper marketurilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90