Donaris 930 x 122

dacia

Lovitură pentru Dacia!

Lovitură pentru Dacia!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Guvernul Ciolacu vrea să taxeze ceva mai mult multinaționalele.

Măsura propusă: multinaționalele cu cifra de afaceri mai mare de 50 milioane de euro să plătească 16% impozit pe profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Prima dată să ne aruncăm un ochi pe companiile care depășesc această cifră. Observăm că din ele fac parte pe zona de energie OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol, Engie, Electrică Furnizare, Hidroelectrica. Sunt doar câteva dintre ele.

Mai sunt și supermakerturile Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro, Profi, Auchan, Carrefour.

Lovitură pentru Dacia!

Pe lângă cele de mai sus mai vorbim despre companiile de telefonie Orange și Vodafone sau alte corporații precum Ford ori Samsung, Coca Cola. Pe listă se află și Dacia.

Este foarte important ca Guvernul să facă o analiză înainte de a aplica o măsură pentru toate companiile pe ideea că toți sunt hoți. Pot fi omorâte investițiile. Asta pe lângă anumite efecte inflaționiste din faptul că acest cost suplimentar se poate transfera în prețuri.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

13 comentarii

  • Nelu Ilie spune:

    Plângeți de mila multinaționalelor.Nu aveți pic de rușine

  • Clevetici spune:

    Nu cresterea taxelor duce la inflatie, ci TIPARIREA DE BANI (de hartie sau electronici).
    Daca cumva se va scumpi Loganul in urma maririi taxelor, in mod evident va scadea numarul de Logane vandute in Romania la un pret marit, iar statistica ar trebui sa prinda si acest aspect in calculul inflatiei.

    P.S.
    Autorul material al inflatiei este BNR prin tiparirea de bani.
    Dar BNR prin comunicate sau alte metode induce ideea ca scumpirea nu-stiu-carui produs (benzina, cartofi etc.) duce la cresterea inflatiei.
    Oprirea tiparnitei BNR ar duce la inflatie ZERO in cateva luni, dar in acel moment guvernul nu ar mai avea bani pentru pensii speciale, cresteri de salarii la bugetari sau angajari de noi bugetari in sistem…
    si de aceea Guvernul este autorul moral al inflatiei (pentru ca BNR executa ordinele guvernului)

  • Un cetatean care aduce bani la bugetul de stat din privat spune:

    mai taiati din bugetari ca si asa nu fac nimic, plimba o foaie de la un birou la altul, mai puneti si tehnologia la treaba. lasati dracu privatu ca si asa ne-ati rupt de bani. mai furati dracu mai putin, sau deloc cativa ani si o sa traim si noi mai bine.

  • Dumitru spune:

    Singura solutie, este să se schimbe Constitutia Romaniei, prin :
    1. reducerea parlamentului la 100 persoane, plus miile de angajati in secundar.
    2. desfiintarea institutiei prezidentiale cu tot tam tamul
    3. desfiintarea institutiilor bugetare ineficiente
    4. principiul in penitenciare ,,,,Ce consumi-plătesti”. Am inteles ca e considerata o a doua pedeapsa daca îi pui.la muncă. Dar noi toti ceilalti, cum muncim ?
    5. investitii masive in agricultura, turism, industria chimica, irigații.
    6. Dublarea pedepselor penale, fara suspendare, iar pentru infractiuni savarsite cu violenta extrema , si furt de la stat mare, pedeapsa capitala
    7. Contract ca la armata pentru studentii care beneficiaza de burse si invataman gratuit.

  • Dumitru spune:

    lege noua unica de salarizare
    lege noua unica pentru pensii
    refacere sistem judiciar si judecatoresc

  • Minca marian spune:

    guvernul sa ia exemplu de la guvernul Ungariei care tine ca ai lor la noi daca se poate sa punem la dispoziția străinilor totul .asa ca trebuie inventat din nou Vlad Țepeș. pacat de ce realizat inainte de catre mulți dintre noi. cu eforturi uriase .oricum nu ne mai facem bine niciodată asa ca slava Ucraina. ce mai doriti de la noi poate sa ne dam chiloti jos si sa avem pregatita vaselina

  • Levi's Tolstoi spune:

    Toti bugetarii trecuti la salariul minim pe economie. Impozitarea drastica a autoturismelor, puteti merge si cu autobuzul. Nimeni sa nu mai primeasca niciun voucher si niciun spor…

  • Viorel Cătălin Adam Pacescu spune:

    De ce nu aplicati legea REFERENDUMULUI votat de popor cu 322
    de parlamentari ca sa ramane-ti in istorie??? Poate aveti curaj pana la anul v-a doresc succes.

  • Boca marcel spune:

    este o măsură logică.Nu poți taxa micii întreprinzători în stilul ăsta iar marile companii să le lași să facă ce vor cu profitul în acte…
    E o situație anormală în momentul de față….

  • ghP spune:

    Nu trebuie să murim de grija Daciei . A murit Stroe , dar el a rămas cu o rentă viageră de 10 000 de euro lunar , cât o fi Dacia . După moartea lui , renta a revenit soției , apoi copiilor . Dacia se vinde 80 % în țară , pe lei . După ce fac leii , merg cu ei la BNR și îi transformă in euro , pentru a putea trimite ” PROFITUL ” , în Franța in valută . De aici ni se trage tot necazul cu
    ” împrumuturile externe ” , despre care guvernul nu spune unde se duc .LA MULTINAȚIONALE SE DUC , IN TARILE DE ORIGINE , SUB FORMĂ DE VALUTĂ .
    Asta , în timp ce țara nu aduce euro , decât , câteva miliarde de la cei care lucrează în agricultura UE !
    Au distrus industria , economia …. din șosele asfaltare , autostrazi și stadioane , n-o să avem niciodată , nici crestere economică , nici valută , să ne plătim datoriile .
    Ar fi o soluție . INTRAREA IMEDIATĂ IN ZONA EURO !!! De ce nu vor ? Pentru că o colonie nu poate avea aceeași monedă cu stăpânii !

  • Em Em spune:

    Nu mai contam ca popor în fața guvernanțiilor noștri. S-au ajuns la nivelul in care au loc (bătălii) la nivel de conducere.De ce: sunt numai persoane care nu au nici un respect față de poporul Român.Cu atâtea înregistrări cu atâtea victime .Cu salarii in care sa dovedit că nu se poate trăii.Pe cei care ne conduc nu-i interesează,ba mai mult împreună cu televiziunile de fiecare data se fac ca nu văd.
    Intrbare. : Nu cumva a ți uitat ce sa întâmplat în ’89.Atunci va rog răspundeți doamnelor și domnilor.Cât de aproape suntem??????

  • adrian dumitrescu spune:

    reducerea aparatului administrativ cu cel putin 70% asta e solutia ce ne trebuie 600 de parlamentari cand ar fi de ajuns 100!!!

  • Bucur spune:

    In primul rand sa se faca referendum, sa se schimbe constitutia.Membri Curtii Constitutionale sa nu fie numiti politic ci alesi. Parlamentul sa nu aiba mali mult de 250 parlamentari. Nr. bugetarilor sa fie sub 750000. Nr. ministerelor nu mai mare de 10-12. Legea salarizarii ,salariul bugetarilor in raport de 1/5 nici un salariu mai mare decat al Presedintelui Tarii. Pensiile dupa contributivitate,fara exceptii. Impartirea administrativa a tarii, nu mai mult de 10 regiuni. Efectuarea de Planuri pe 5,10,20 ani dezvoltare care sa nu fie schimbate.Depolitizarea functiilor de conducere administrative si de executie. Functionarii publici numiti prin concurs si asigrarea stabilitatii. Pus la punct sistemul judiciar, de sanatate, etc.etc. Dezvoltarea turismului, agriculturii, serviciilor. 0

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90