Donaris 930 x 122

amenzi

Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

Citiți și: Mulți șoferi nu știu asta! Se poate lăsa cu amenzi!

Luna mai vine cu mai multe evenimente fiscale majore, fiind ultima lună în care nu se dau amenzi pentru e-Factura, conform celui mai recent termen asumat de Guvern.

Data de 31 mai este ultima în care nu se dau amenzi pentru nedepunerea facturilor emise în termen de 5 zile lucrătoare în sistemul e-Factura, la ANAF, conform celui mai recent termen asumat de Guvern.

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

Acesta a fost amânat deja o dată, anterior sancțiunile e-Factura fiind suspendate până la 31 martie.

Amintim că firmele care nu transmit facturile în e-Factura în termenul limită vor înfăptui o contravenție care se sancționează cu amendă:

Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

– de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, definiți potrivit legii,

–  de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiți potrivit legii,

– de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii.

Dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art.319 alin.(16) din Codul fiscal.

Acest sistem vizează doar facturile între firme sau alte tipuri de business.

e-Factura este obligatorie de la 1 ianuarie.

Este însă posibil ca termenul pentru e-Factura să fie din nou amânat.

Ținând cont că în data de 9 iunie sunt alegeri europarlamentare și locale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90