Donaris 930 x 122

zile libere

Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

Guvernul a decis ca, anul viitor, zilele de 2 mai, 16 august şi 27 decembrie, să fie zile libere pentru personalul bugetar.

Aceștia vor avea 3 zile libere în plus față de restul angajaților, care vor avea 17 zile libere în 2024.

Citiți și: Zile libere pentru părinți!

Anunțul a fost făcut, joi, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, conform Agerpres.

A precizat că acestea vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru.

„Mai am şi o veste care cred că este bună pentru români, în general. Este vorba despre zilele libere pentru anul care vine, 2024, pentru cei din sistemul bugetar.

Şi anume: pe lângă cele care sunt legal zile libere s-a mai decis ca zilele de joi, 2 mai, vineri, 16 august, şi vineri, 27 decembrie 2024, să fie zile libere pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice”, a declarat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Trei minivacanțe

-Prima minivacanță va fi la începutul lunii mai: 2 mai pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Rezultă deci o minivacanță de 6 zile, conform hotnews.ro.

-A doua minivacanță va fi în luna august: 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

-A treia minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 27 decembrie, să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90