930 x122 grota rece

drum

transfagarasan_curbe

TRANSFĂGĂRĂŞANUL SE DESCHIDE OFICIAL

Pe Transfăgărăşan se poate circula încă de la 1 iunie, dar de-abia mâine, 1 iulie, acest drum spectaculos se va deschide oficial.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naționale ține Transfăgărășanul deschis doar patru luni pe an, din cauza pericolului producerii de avalanşe. Există, însă, planuri pentru construirea unor copertine care să blocheze avalanşele, astfel încât circulaţia rutieră să fie permisă mai mult timp. Investiţia s-ar ridica la circa 20.000.000 de euro.

Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri asfaltate din lume şi şoseaua cu cele mai frumoase peisaje din România, fiind apreciat şi de realizatorii celebrei emisiuni cu profil auto „Top Gear”. Cei care parcurg acest traseu până la data deschiderii oficiale o fac pe propria răspundere. De acum înainte, însă, CNADR poate fi trasă la răspundere pentru producerea unor eventuale accidente care i se pot imputa. Salvamontiştii din Argeş spun că pe partea sudică a Masivului Făgăraş zăpada s-a topit, dar recomandă să se circule prudent şi cu echipament adecvat de munte. Transfăgărăşanul va rămâne deschis oficial până pe 1 noiembrie.

Citiți și: Se întâmplă în Argeș! ”Multă vreme am crezut că modernizarea acestui drum este misiune imposibilă!”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90