NOR CURIER 930X122

anpc

Mare atenție acum în magazine! Nu vă lăsați păcăliți

Mare atenție acum în magazine! Nu vă lăsați păcăliți

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Reprezentanții ANPC îi îndeamnă pe oameni să fie atenție în această perioadă la produsele alimentare de post.

Clienții sunt sfătuiți să cumpere doar din locuri amenajate și autorizate. Trebuie să solicite și să păstreze bonul de casă.

Citiți și: Sancțiuni usturătoare! McDonald`s – închis și amendat cu mii de €

Asta pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, vor să reclame calitatea\conformitatea sau siguranța unui produs.

„Atenționez asupra faptului că dacă achiziționați produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare, riscați ca produsele sa fie neconforme sau chiar nesigure acestea vă pot afecta sănătatea.

Mare atenție acum în magazine! Nu vă lăsați păcăliți

Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați!

Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe baza de soia etc.

Nu cumpărați produse a căror etichete nu vă informează complet și corect privind conținutul, ingredientele sau calitatea produsului.

Sfătuiesc consumatorii să citească atent eticheta produselor pentru a putea respecta Postul Paștelui și de a evita astfel să fie induși în eroare.

Comisarii ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vor controla și supraveghea piața în toata această perioadă, pentru a preîntâmpina orice neregulă din domeniul protecției consumatorilor, iar operatorii economici care nu respectă prevederile legislative vor fi sancționați.

Acordați o atenție deosebită listei ingredientelor.

În cazul în care aceasta conține și ingrediente de origine animală, respectiv lapte praf, zer praf, pudră de ouă, trebuie să știți că aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post.

Pentru produsele tăiate, fracționate sau porționate de vânzător, solicitați să vedeți eticheta produsului pentru a verifica compoziția și data durabilității minimale.

Avertizez asupra faptului că pe unele ambalaje veți găsi pe lângă lista cu ingrediente și afirmatia „poate contine urme de ou, lapte…”.

Aceasta este o informație oferită voluntar de către producător, și înseamnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producției, cele mai mici urme din ingredientele menționate, câteodată, nu pot fi evitate.

Și nu în ultimul rând, verificați dacă în magazin sunt respectate condițiile de păstrare specificate de producător, în special temperatura.

Nu cumpărați produse care au fost ținute la temperaturi mai mari decât cea specificată. După achiziție, respectați și la domiciliu condițiile de depozitare precizate pe ambalaj.

De asemenea, verificați data durabilității minimale. Nu cumpărați produse cu data durabilității minimale sau data limita de consum depășita sau modificată.”a spus Paul Anghel, director în cadrul ANPC.

Foto: Descriptiv/KanalD

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90