NOR CURIER 930X122

amenzi

MARE NEPĂSARE ÎN PITEȘTI. POLIȚIA LOCALĂ DOARME

UPDATE: Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, precizează pentru ePitești: ”Agenți ai instituției au fost pe teren și au verificat sute de agenți economici. Li s-a pus în vedere să curețe trotuarele de zăpadă până mâine, pentru a evita sancțiunile. În ceea ce privește blocurile, amenzile nu pot fi aplicate de Poliția Locală, ci de Primăria Pitești.”

Citiți și: Amenzi pentru șoferi în parcările marilor magazine!

Mare nepăsare în Pitești. Poliția Locală doarme. Vremea rea a provocat nemulțumiri în rândul cetățenilor, care reclamă circulația anevoioasă pe principalele artere rutiere și pe străzile adiacente sau zăpada abundentă de pe trotuare.

Ceea ce mulți cetățeni din Pitești nu știu sau nu vor să știe este că ei înșiși sunt responsabili să înlăture zăpada de pe trotuare, în zona spațiului public pe care îl utilizează. Pe lângă instituțiile publice, au această obligație asociațiile de proprietari de la blocuri, proprietarii de case, proprietarii de magazine sau alți agenți economici. 

Citiți și: Amenzi uriașe pentru aceste fapte! Se poate ajunge și la pușcărie!

Această obligativitate este reglementată prin Hotărârea de Consiliu Local 197/2017. În document se arată că cetățenii au datoria ,,să păstreze curăţenia străzilor şi trotuarelor din jurul incintelor, să întreţină spaţiile verzi din imediata apropiere, să degajeze zăpada şi gheaţa în perioada de iarnă pe întreaga lungime a trotuarului aferent spaţiului utilizat, pentru a permite o circulaţie normală a pietonilor.”

Cum se prezintă, în bună parte, situația în Pitești? O echipă de teren a publicației noastre a fost, ieri și duminică, în mai multe zone din oraș. De exemplu, în fața blocurilor de pe strada Gheorghe Doja din cartierul piteștean Craiovei sau în zona blocurilor de pe bulevardul Nicolae Bălcescu și strada Negru Vodă din Nord piteștenii nu s-au obosit să strângă zăpada (foto 1):

Aceste abateri pot fi sancționate ”cu amendă de la 200 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane juridice.” se arată în HCL 197/2017, la articolul 3.

Am găsit și exemple pozitive. De pildă, pe strada Târgul din Vale un piteștean înlătura zăpada de pe trotuar, în fața unor societăți comerciale. Lucru normal, de altfel! (foto 2):

Una peste alta, pe lângă nepăsarea multor piteșteni, nici reprezentanții Poliției Locale, cei care ar trebui să aplice sancțiunile în cauză, nu dau dovadă de o foarte mare responsabilitate. Ci, mai degrabă, de indiferență. Nu ne explicăm altfel de ce prin multe zone în care cetățenii ar trebui să deszăpezească, de abia se poate circula. Poate amenzile i-ar ”dezmorți” pe unii piteșteni și i-ar determina să pună mâna pe lopată.

Ce părere au despre această situație directorii Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică (foto 3) și Marin Rădulescu (foto 4), care încasează salarii de mii de lei din bugetul local, la care se adaugă și pensii de la Ministerul Afacerilor Interne?

Este chiar atât de greu să își coordoneze subalternii într-o activitate atât de minoră în comparație cu veniturile pe care angajații Poliției Locale le încasează?

Reamintim, cu această ocazie, că directorul general al instituției, Nicolae Valerică, are din data de 9 august 2017 un salariu de bază de 7.149 de lei, la care se adaugă o pensie de peste 2.000 de lei lunar. În același timp, adjunctul lui Valerică, Marin Rădulescu, încasează un salariu de bază de 6.726 de lei, iar pensia sa de la MAI depășește 5.000 de lei lunar (subiectul, pe larg, AICI).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90