New Profesional Consult 930 x 122

copii

Măsură excepțională pentru copii senzaționali!

Măsură excepțională pentru copii senzaționali!

Citiți și: Se dau tichete în valoare de 500 de lei!

Elevii cu rezultate bune la învățătură vor putea face doi ani de studii într-unul singur, potrivit noii legislații privind educația.

În plus, tot pentru sprijinirea copiilor şi a tinerilor capabili de excelență, se vor organiza olimpiade, competiţii şcolare, extraşcolare şi extracurriculare, tabere de profil ori alte asemenea activităţi şi vor fi acordate burse şi alte forme de sprijin material şi financiar.

Citiți și: Schimbare uriașă în concediul de creștere copil! Ce trebuie să știe părinții

Deocamdată, nu avem multe detalii despre modul în care se va putea face asta, metodologia urmând să fie aprobată prin ordin al ministrului educaţiei, care trebuie emis, conform prevederilor legii, până la data de 3 mai 2024.

Măsură excepțională pentru copii senzaționali!

Noua legislație stabilește și înființarea Centrului Național pentru Excelență, organism de specialitate al Ministerului Educației, fără personalitate juridică, cu rol de organizare și coordonare metodologică, monitorizare și evaluare, după caz, a următoarelor activități și servicii educaționale:

– elaborarea strategiilor de identificare şi de selecţie a elevilor capabili de excelență, în vederea constituirii unor grupe de performanţă pe discipline, arii curriculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice;

– iniţierea acţiunilor de identificare şi promovare a elevilor capabili de excelență;

– asigurarea constituirii, funcționării şi pregătirii grupelor de excelenţă;

– elaborarea şi asigurarea implementării unor programe de parteneriat cu diverse instituţii din ţară şi străinătate, cu organizaţii neguvernamentale, cu comunitatea locală, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a elevilor capabili de excelență;

– dezvoltarea programelor proprii de cercetare didactică şi organizarea conferinţelor care au ca temă activităţile specifice centrului de excelenţă;

– organizarea taberelor naţionale de pregătire a elevilor capabili de excelență, pe discipline;

– organizarea activității de pregătire a loturilor olimpice naționale, judeţene/ ale municipiului Bucureşti.

În plus, pentru sprijinirea copiilor şi a tinerilor capabili de excelență, Ministerul Educaţiei va organiza olimpiade, competiţii şcolare, extraşcolare şi extracurriculare, tabere de profil, simpozioane şi alte activităţi specifice şi va acorda burse şi alte forme de sprijin material şi financiar.

Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea şi desfăşurarea evenimentelor amintite, dar și valoarea stimulentelor financiare ce vor fi acordate elevilor premiaţi, profesorilor care i-au pregătit şi unităţilor şcolare de provenienţă se vor stabili prin hotărâre a Guvernului.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90