Eurial 930 x 122

protectia consumatorilor

Mere-bombă în Piteşti. „Am simţit gust de detergent şi azi-noapte era să mor!”

Tocmai ce am primit pe Whatsapp un mesaj de la un cititor ePiteşti care a simţit nevoia să defuleze după o noapte coşmar. Omul susţine că era să moară după ce, ieri seară, a mâncat un măr cumpărat de la un supermarket din municipiu.

Citiți și: LIDL GĂVANA, AMENDAT PENTRU MINCIUNA DE LA RAFT

„Am cumpărat un kil de mere, în grabă, de la un supermarket din Piteşti. Arătau bine – erau mari, de un roşu intens şi fără pete sau stricăciuni. De poftă, din grabă sau din prostie, am luat un exemplar şi l-am mâncat repede, fără să-l spăl. Am simţit un gust de detergent şi mi-am dat seama că am luat ţeapă.

Nu e prima dată când păţesc aşa ceva cu merele de la market, fapt pentru care nu m-am îngrijorat prea mult. Pe la ora 3 dimineaţa, am simţit o gheară în stomac. Apoi mai multe, una după alta. O durere cumplită şi o stare care m-a determinat să fac paşi prin casă ca un somnambul. Am căutat medicamente, am luat cu pumnul, ce aveam la îndemână (no-spa, Omeran, cred că şi Ketonal), plus un ceai cu vreo trei plicuri de mentă şi muşeţel, dar ghearele nu mi-au dat pace vreme de vreo două-trei ore. M-am speriat şi am aruncat toate merele rămase la gunoi.

Citiți și: CE RECLAMĂ ARGEȘENII LA PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Nu ştiu cu ce soluţie le tratează, dar oricare ar fi, nu e normal să te trântească la pat… abia acum mi-am revenit şi vă scriu”, ne-a mărturisit Lucian S.

O nouă lege?

Majoritatea fructelor din magazine sunt tratate cu soluţii care să le conserve pe termen lung. Probabil aţi văzut şi voi, sunt unele care rezistă cu lunile fără să se strice. Totuşi, cred că e nevoie de o lege prin care producătorii să fie obligaţi să menţioneze clar ce substanţe se folosesc pentru tratamentul fructelor, fie ele mere, pere – mai ales cele care se mănâncă de obicei cu tot cu coajă.

De asemenea, anumite substanţe cred că trebuie retrase. În contextul cazului prezentat de cititor, precizăm că aceste mere, chiar şi spălate, au gustul alterat de substanţele folosite la „tratament”.

Aşadar, opţiunile actuale pentru clienţi sunt:

  1. Mănânci fructele nespălate şi cazi la pat.
  2. Le speli, scapi de durere, dar nu şi de gustul de detergent
  3. Le arunci şi speri ca data viitoare să ai mai mult noroc la cumpărături.

Problemea calităţii produselor din marile magazine face obiectul mai multor scrieri şi solicităm deschis o poziţie oficială de la Protecţia Consumatorilor Argeş, vizavi de acest subiect.

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90