Donaris 930 x 122

anpc

ORDONANȚĂ “BOMBĂ”! MĂSURĂ DEVASTATOARE PENTRU HIPERMARKETURI

Ordonanță “bombă”! Măsură devastatoare pentru hipermarketuri. Statul vrea să înăsprească legislația împotriva marilor lanțuri comerciale.

Citiți și: Piteştiul, sufocat de market-uri

Printr-un proiect de ordonanță de urgență, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune înlocuirea amenzilor modice pentru astfel de magazine (între 2.000 și 100.000 de lei) cu sancțiuni raportate la cifra lor de afaceri.

Dacă legislația va fi modificată în acest sens, amenzile ar putea ajunge la milioane de euro!

Citiți și: Mere-bombă în Piteşti. „Am simţit gust de detergent şi azi-noapte era să mor!”

De exemplu, pentru comercializarea de produse cu termen de valabilitate expirat ori de produse incorect etichetate un hipermarket ar risca o amendă echivalentă cu 2% din cifra de afaceri a acestuia. S-ar ajunge chiar și la o sancțiune de 4% din cifra de afaceri în cazul în care din vina centrului comercial a avut loc „vătămarea sănătății sau a integrității corporale a uneia sau a mai multor persoane”.

Proiectul de ordonanță de urgență vizează în același fel ca hipermarketurile și băncile care includ clauze abuzive în contractele încheiate cu clienții.

Ca argument pentru înăsprirea legislației, conducerea ANPC motivează că actualele amenzi nu sperie marii comercianți și nici băncile.

“Avem și legea prevenției. Am practicat-o. Și ne-am întors în decembrie și am constatat că, de fapt, procentul celor care nu respectă legea era mai mare!

Am încercat să găsim soluții astfel încât să nu amendăm. În momentul de față, însă, sunt agenți economici – și o spun cu tărie! – care ne râd în fața și ne spun “Scrieți ce vreți în procesul verbal, că valoarea amenzii oricum nu contează!”. Adică mergem la un hypermarket și îl amendăm cam cu 1.000 de lei. Vă dați seama ce afectat este!”, declara președintele ANPC, Marius Pîrvu.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441