New Profesional Consult 930 x 122

masini

Mii de rable pe drumuri! RAR-ul nu a avut milă!

2.500 de mașini au fost găsite în trafic, în primele șase luni ale anului, cu deficiențe mari, prezentând pericol iminent de accident, transmite RAR. În județul Argeș, 27 de astfel de mașini au fost găsite pe șosele.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

RAR transmite într-un comunicat de presă:

„Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Citiți și: Poliția/Traficul în această dimineață: unde se circulă cu dificultate

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

– instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%);

– emisiile poluante (24,32%);

– punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%);

– parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 2.500 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancțiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule și 181 ITP-uri au fost anulate.

Controale în Argeș: Zeci de mașini prezentau pericol iminent de accident

În județul Argeș au fost verificate, în perioada menționată, 1.172 de vehicule. Dintre acestea, 36,95% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 27 (2,30%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,55% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,11% aveau probleme legate de identificare și 2,39% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 311 de amenzi contravenționale și au fost retrase 284 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Video – Declarații ing. Claudiu MIJA, șeful departamentului ITP-SPNV

 

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.”

555×222  MAIA

Comentarii

6 comentarii

  • Un cetățean spune:

    De starea jalnică a drumurilor de ce nu scrieți? De exemplu DN Pitești -Dragasani!

  • Tkp spune:

    ITP la drumuri???
    Nu doar la masini

  • Papureanu Constantin spune:

    Drumurile sant pline de gropi și denivelări

  • Vass spune:

    Mașinile poliției în primul rând aldollea drumuri proaste alea nu le sancționează nimeni numai pe amaruri de români

  • iosif spune:

    speciale de politie nu au verificat? A venit psd la guvernare vor pune ITP la jumatate de an cum l-au pus in fiecare an fara sa ia in considerare nr de km.

  • Alexandru spune:

    Dobitoci !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3