Donaris 930 x 122

materie

Ministrul Educației vrea o materie nouă în școli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, 5 mai, într-o conferință de presă că își dorește ca șahul să fie introdus ca materie în școli.

Citiți și: Informație pentru toți elevii! Se interzice!

Disciplina ar fi una opțională.

Această declarație a venit după întâlnirea pe care a Ministrul Educației a avut-o cu Gari Kasparov, mare maestru și fost campion la șah.

Citiți și: Orarul de iarnă în școli: ore și pauze mai scurte

Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti”, a afirmat Sorin Cîmpeanu potrivit digi24.ro.

Potrivit ministrului, există deja „un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul” în școlile din România.

Aceşti profesori sunt formaţi în mare parte, avem de asemenea în lucru şi planurile cadru, care vor fi valabile începând cu septembrie 2023. Şi vom căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei să găsim un loc cât mai potrivit acestei discipline pe care şi eu o doresc în şcolile româneşti”, a mai declarat ministrul.

Sursă: digi24.ro

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90