EcoMoto 930×122

a1

,,Minune” în execuție pe șantierul de pe autostradă! S-a întâmplat astăzi

,,Minune” în execuție pe șantierul de pe autostradă! S-a întâmplat astăzi

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

,,Minune” pe șantierul  lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Sud!

De astăzi  s-a dat startul montării grinzilor metalice la pasajul peste A 1 București-Pitești de la Ciorogârla, nodul rutier A0-A 1 fiind esențial pentru finalizarea lotului dintre Bragadiru și Joița (A1).

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu s-a referit plastic, la această etapă de execuție a nodului Ciorogârla drept ,,minunea de pe A 0“.

Totuși, adevărata minune ar fi deschiderea circulației la sfârșitul anului dacă se menține ritmul de lucru de pe șantier, scrie economedia.ro.

Constructorul Aktor (Grecia) a început montarea grinzilor la nodul rutier Ciorogrârla pe sensul București-Pitești, deocamdată fără a afecta circulația.

Grinzile sunt aduse în șantier încă din vara anului trecut.

Montarea lor se face montarea lor se face cu întârziere raportat la termenul contractual pentru finalizarea lotului de 18 km.

Perioada în care se vor monta este aprilie 2024 respectiv termenul asumat sfârșitul lunii august.

,,A început montarea tablierului metalic la nodul rutier dintre A 0 și A 1

De data aceasta, pe șantierul Lotului 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului  A0 , așa cum am anunțat săptămâna trecută, minunea chiar se întâmplă – antreprenorul s-a ținut de cuvânt și a început ridicarea grinzilor tablierului metalic aferent pasajului principal de la intersecția A0 cu A1. Operațiunea se desfășoară cu 2 macarale în tandem, prima deschidere a pasajului pe care se montează grinzile fiind cea de pe partea stânga a sensului de mers București – Pitești, iar la montarea acestora la deschiderea peste A1, în aproximativ 10-14 zile, va fi nevoie de devierea traficului pe bretele provizorii.

Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru-Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla -Domnești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km.” – Ionel Scrioșteanu.

,,Minune” în execuție pe șantierul de pe autostradă! S-a întâmplat astăzi

La începutul lunii februarie, Aktor și-a asumat finalizarea lotului 3 în septembrie (2024) ceea ce ar însemna un progres de 6-7% lună.

Acest progres poate fi obținut doar dacă constructorii lucrează non stop și cu resurse de personal și utilaje semnificative.

Un exemplu în acest sens sunt cazurile UMB pe Lotul 3 Craiova – Pitești sau Strabag – Geiger pe Autostrada Transilvania).

Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud, cel mai important lot de autostradă care trebuie deschis în 2024, riscă să rateze inaugurarea și în acest an.

După ce a fost promis în 2022 pentru decembrie 2023, susține Asociația Pro Infrastructură.

Pe lotul de 18 km dintre Bragadiru (DN 6) și Autostrada A1 Joița, constructorul Aktor (Grecia) a început anul de la 57% execuție.

Totuși, după două luni cu vreme nesperat de bună, șantierul nu pare că s-a „dezmorțit”.

„Termenul contractual de finalizare este aprilie 2024. Constructorul Aktor are șanse infime să dea în folosință lotul în decembrie. Progresul este insuficient, mobilizarea lasă foarte mult de dorit. În acest ritm, 2024 devine misiune imposibilă în câteva luni”, susține API, conform sursei citate.

Foto: economedia.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3