New Profesional Consult 930 x 122

contract

itm

MUNCA LA NEGRU I-A COSTAT PE ANGAJATORI APROAPE 1.400.000 DE LEI!

În trimestrul întâi al anului în curs inspectorii de la ITM Argeş au făcut 1.115 controale împotriva muncii fără forme legale.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Au fost amendaţi 241 de angajatori, dintre care 93 pentru folosirea unor persoane ca angajaţi în lipsa unui contract individual de muncă încheiat în formă scrisă. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 1.588.400 de lei, din care 1.390.000 de lei pentru muncă la negru! De asemenea, au fost constatate şi 5 infracţiuni de primire la lucru a mai mult de 5 persoane fără încheierea în formă scrisă de contracte individuale de muncă. Numărul persoanelor depistate că lucrau la negru a fost de 166, dintre care un minor.

Sectoarele de activitate în care au fost depistate cele mai multe persoane fără forme legale de angajare sunt construcţiile, pază şi protecţie, comerţul, alimentaţia publică (restaurante/baruri), pariuri şi jocuri, colectarea de deşeuri, transporturile, panificaţia şi prelucrarea lemnului. (Foto: sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș)

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90