930×122 CAPRA 5

itm argeș

Muncă la negru şi alte zeci de nereguli, taxate de ITM Argeş

Luna trecută, în vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 141 controale şi 10 angajatori au fost sancționați. La aceştia, un număr total de 18 persoane prestau o muncă nedeclarată.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Alte deficiențe constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat;neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Valoarea amenzilor aplicate este de 208.300  lei.

Citiți și: ITM avertizează: Urmează controale în masă la acești angajatori!

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sunt comerț, confecții, service auto, spălătorii auto, alimentație publică, restaurante, terase, transport şi construcţii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  155 controale.

Au fost aplicate  un numar de 42  sancțiuni,  din care  11  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 26.000  lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM;

– lipsă control medical periodic;

– neautorizare meserii;

– lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică,panificație,materiale pirotehnice, construcţii, transport, service auto, spălătorii auto.

„Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11″,  a transmis ITM Argeş.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90