930×122 CAPRA 5

itm argeș

Nereguli grave: Peste 100 de angajatori din Argeş, amendaţi de ITM. Unii au devenit „abonaţi fideli”

În luna octombrie, activitatea de control desfăşurată de către inspectorii în muncă a avut ca rezultat un număr de 131 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor fiind de 228.900 lei. Numărul total al controalelor efectuate a fost de 299, anunţă ITM Argeş.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

În domeniul Relaţiilor de muncă s-au efectuat un număr de 158 de controale, s-au aplicat un număr de 34 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 188.900 lei.

Printre neregulile constatate, inspectorii ITM notează munca nedeclarată (fără contract), neacordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

 

 

Precizări

„În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna octombrie 2021, ITM Argeş a efectuat un număr de 158 de controale. Astfel, la 26  angajatori  sancționați, au  fost  depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 14  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 180.000  lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  141 controale. Au fost aplicate  un numar de 97 sancțiuni,  din care 17 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 40.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile,  comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11”, transmite ITM Argeş într-un comunicat.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3