930×122 CAPRA 5

dâmbovicioara

NOAPTE TRAGICĂ ÎN ARGEȘ

Noapte tragică în Argeș. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș și-a prezentat astăzi bilanțul pe primele șase luni ale anului 2017.

Citiți și: Argeș. Accident puternic cu două mașini!

În document se face referire și la tragicul accident produs în seara zilei de 29 iunie pe DN 73A, pe raza comunei Dâmbovicioara, în zona Valea Urdii: un autocamion care transporta materiale și 13 militari s-a răsturnat într-o râpă cu o adâncime de circa 30 – 40 de metri. Echipajele de la ISU au intervenit ore în șir pe parcursul nopții, într-o zonă dificilă.

„Accidentul rutier s-a produs într-o zonă montană, în zonă cu relief accidentat, cu pante cu declivitate mare, făcând ca intervenția forțelor participante să se desfășoare în condiții foarte dificile (intervenție pe timp de noapte, vizibilitate redusă, pericol de accidentare a personalului), având în vedere modul de poziționare a autovehiculului, numărul de victime foarte mare, pentru unele dintre acestea fiind necesară efectuarea operațiunilor de descarcerare, și evacuarea foarte dificilă din zona de pericol.”, se arată în bilanțul ISU Argeș.

Citiți și: Argeș. Teribil! A murit când avea toată viața înainte

În accident au murit trei militari, iar alți nouă au suferit politraumatisme. Amănunte despre tragicul accident, AICI.

Pe de altă parte, conform sursei citate, în prima jumătate a anului 2017 ISU Argeș a fost chemat să intervină la peste 9.550 de evenimente (o medie de 53 pe zi). Dintre acestea, mai bine de 6.700 au fost intervenții SMURD, iar restul, situații de urgență gestionate de pompieri. Numărul este mai mare cu 12% față de situația din primele șase luni ale anului trecut (când s-au înregistrat circa 8.500 de evenimente de urgență). (Foto: descriptiv)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90