930 pe 122 COSTACHE

cluburi sportive

Noi reguli privind cluburile sportive

Senatul a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi propunerea legislativă prin care cluburile sportive vor trebui să-și transparentizeze veniturile și felul în care sunt cheltuiți banii.

Citiți și: O nouă disciplină la Bacalaureat!

Astfel, cluburile vor comunica, anual, pe site sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil, precum și execuția bugetară anuală.

Proiectul a fost inițiat de USR.

Citiți și: Schimbări în spitale. Pentru ce pot fi amendați medicii

”Banii publici trebuie cheltuiți responsabil și la vedere în sportul românesc! Am asistat la prea multe situații în care sportivii nu și-au primit banii promiși, în care cluburi finanțate cu milioane de lei din bugetele publice au ajuns în faliment și în care procurorii au făcut descinderi și au deschis dosare penale pentru corupție și alte infracțiuni. Cetățenii trebuie să își recapete încrederea în sportul românesc, iar acest proiect de lege este o soluție pentru asta”, a declarat deputatul USR Cristian Brian, unul dintre inițiatorii legii.

De asemenea, cluburile vor publica pe site structura organizatorică, numele persoanelor aflate în conducerea clubului, grila de salarizare a societății și numărul de angajați, registrul imobilizărilor, organigrama, remunerațiile persoanelor cu contracte de activitate sportivă, numărul de sportivi legitimați şi numărul antrenorilor, raportul de activitate, strategiile de dezvoltare precum şi Regulamentul de Organizare şi Funcționare.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa va merge acum pentru dezbatere și vot final la Camera Deputaților, care este for decizional.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: gsp.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei spune:

    Care buget? La Fc. Arges totul este plătit de părinți,doar salariile antrenorilor sunt plătite de primărie in rest totul plătesc părinții inclusiv taxa 100 lei lunar unele grupe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 CAPRA 3