EcoMoto 930×122

proiect de lege

Vinzi țigări minorilor? Amendă de până la 20.000 de lei și închiderea magazinului

Astăzi, 22 februarie, Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu unanimitate voturi, în calitate de for decizional, un proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, scrie Știripesurse.ro.

Citiți și: Se schimbă iar Codul Rutier! Ce șoferi vor fi ”eliminați” din trafic

Potrivit proiectului, persoanele juridice care vând țigări minorilor vor fi sancționat cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

În cazul în care această abatere se repetă, fapta se va sancționa cu amendă de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

Citiți și: O nouă disciplină la Bacalaureat!

Important de precizat este faptul că se poate chiar dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

Acest proiect de lege va merge spre promulgare la șeful statului.

Sursă: Știripesurse.ro

Foto descriptiv: Sănătate Info

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90