930×122 CAPRA 5

itm argeș

NU I-AU IERTAT NICI ÎN WEEKEND! ANGAJATORI VERIFICAŢI ŞI AMENDAŢI SÂMBETELE ŞI DUMINICILE

În contextul prevenirii  răspândirii  infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2), al diminuării fenomenului de muncă nedeclarată și al asigurării securității, sănătății și protecția lucrătorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă  Argeș  a intensificat   acțiunile  de control  privind verificarea și monitorizarea  modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă în zilele de repaus săptămânal.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Cu această ocazie, în perioada 10-11 octombrie 2020, echipe formate din inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, au verificat un număr de 38 de  angajatori de pe raza județului Argeș care desfășoară activitate în domeniile: târguri și piețe, transport  persoane, fast –food, restaurant, astfel:

În domeniul relatiilor de muncă  a fost aplicat un număr de 9 sancțiuni contravenționale pentru următoarele deficiențe :

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

-neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat ;

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor;

-neacordarea indemnizației pentru întreruperea temporară a activității;

-neeliberarea adeverinței din care să ateste activitatea desfășurată, durata activității, salariul,vechimea în muncă și în specialitate.

Valoarea amenzilor aplicate este de 12.800 lei.

– În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, valoarea  amenzilor  aplicate fiind de 4.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM;

– nepurtare echipament individual de protecție.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș monitorizează în continuare prin acțiuni de control respectarea tuturor prevederilor legale și recomandă angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă  să aplice măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență şi de autoritățile competente, pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90