930 x122 grota rece

anpc

O cafenea Starbucks, închisă și amendată de Protecția Consumatorului

O cafenea Starbucks din București, de pe Calea Vitan, a fost închisă temporar și amendată de Protecția Consumatorului pentru mai multe nereguli depistate în urma unor verificări.

Citiți și: Mare atenție acum în magazine! Nu vă lăsați păcăliți

S-au constatat următoarele deficiențe:

– s-a procedat la ridicarea tăvilor de inox la vitrina de vânzare asistată în care erau expuse spre comercializare produse alimentare neambalate, unde s-a constatat prezența de impurități în strat masiv, lichide scurse, resturi alimentare; chedere depreciate, neigienizate.

Citiți și: Sancțiuni usturătoare! McDonald`s – închis și amendat cu mii de €

– la fabricarea sucului de portocale, operatorul economic utiliza produse având pe etichetă mențiunea: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea imazalilului

Potrivit specialiştilor, Imazalil este unul dintre cele 180 de pesticide monitorizate în România şi a cărui folosire este admisă încă din 2012.

– agregate frigorifice congelator cu depuneri de impurități, gheață și resturi alimentare, iar grătarele prezentau urme de rugină

– paviment neigienizat, cu plăci de gresie fisurată/spartă.

Operatorul economic a fost amendat cu 5.000 lei.

Când ne gândim la operatorii economici mari nu ne așteptăm la derapaje de la bun simț. Mă întreb deseori dacă în codul acestora de conduită este trecut în engleză: “las-o mă că merge așa!”

Colegii mei mai tineri din proiectul pe care l-am lansat anul trecut și anume Academia Comisarilor au hotărât să n-o mai lase să meargă și îi felicit încă odată pentru decizie!

Acesta este doar un exemplu de lucru al autorității, acolo unde se vrea! Vă urez poftă la cafea!”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sursă foto: Facebook Horia Constantinescu

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3