Donaris 930 x 122

bloc

O cheltuială în plus pentru cei care stau la bloc!

O cheltuială în plus pentru cei care stau la bloc!

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Până în 2027, toate contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică din blocuri vor trebui să permită citirea de la distanță a valorilor înregistrate, potrivit unui proiect de ordonanță ce se află la avizarea Consiliului Economic și Social (CES).

În acest sens, de la sfârșitul anului în curs se vor putea instala doar contoare și repartitoare de căldură cu citire de la distanță, iar dispozitivele deja instalate, care nu pot fi citite de la distanță, vor trebui înlocuite cu unele dotate cu această facilitate.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Apoi, proiectul mai prevede că în imobilele de tip condominiu și în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire, este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire ori răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Astfel, până la începutul lui 2027, toți locatarii de la bloc vor trebui să aibă contoare sau repartitoare de costuri pentru energia termică ce oferă posibilitatea citirii de la distanță.

De la această regulă vor fi exceptate însă asociațiile de proprietari care demonstrează că dotarea cu contoare și repartitoare cu citire la distanță nu este rentabilă.

Acestea pot folosi alte metode alternative rentabile pentru măsurarea consumului de energie termică.

Criteriile generale, metodologia și/ sau procedurile pentru a determina lipsa de fezabilitate tehnică și nerentabilitatea vor trebui aprobate prin hotărâre a consiliului local.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

11 comentarii

  • Corina Gheorghe spune:

    Ei vor contoare inteligente, ei să suporte cheltuielile. Și astfel,
    toată lumea este mulțumită , evident, mai puțin ei. Simplu.

  • Pascaru florentuna spune:

    CORECT. MAI STRANG NISTE BANI PE SPINAREA NOASTRA. MIZERABILII!

  • SERENNA spune:

    Și pensionarii care NU au bani pt. astfel de contoare ce să facă?? Nu mai mănâncă, nu mai iau pastile, nu mai plătesc nimic, da’ mor cu contor inteligent!!!😂😂

  • Vlad Paraschiv spune:

    Cine comandă MUZICA, acela trebuie sa plătească.
    Să constate ei dacă este sau NU RENTABIL instalarea aparatelor dorite de ei, nu sa le DEMONSTRĂM noi, că la INTELEGĂTORUL LOR, precis ei înțeleg INVERS.
    Nu știu dacă observați, dar mie mi se pare că FURNIZORII ĂȘTIA VOR DOAR SĂ ÎNCASEZE BANI, FĂRĂ SĂ CITEASCĂ CONSUMURILE, această operațiune trecand-o în sarcina consumatorului.
    Capitalism SĂLBATIC.

  • Și la contoarele electrice din cate am aflat exista o astfel de reglementare dar nu s-a implementat. Din cauza asta exista persoane cărora le vin regularizării de necitire la timp. Ar fi utila citirea contoarelor de la distanță în timp real.

  • Ionita marin spune:

    Și la ce folosesc aceste contoare? Să arate că nu avem căldură în casă? Și așa la etajele superioare apa calda e mai mult rece dar pe contoar ea se plătește calda. O alta hoție pe spinarea romanului. Cine propune Ordonanța? Să avem salarii/pensii că cei din CES așa ar trebui, și atunci am fi mulțumiți.

  • Avram Viorica spune:

    Și ne plingeam de Ceaușescu, ăștia vor sa ne omoare mai repede .Oare se cred nemuritori ..Arsinel se plingea ca este sarac ,oare nu-i ajungea miliardele ,vroia și locul unui tinar artist asa cum a făcut cu rinichiul .Cu atita banet a primit rinichiul gratis și saracul tinar care nu avea bani a fost lăsat sa sufere .Oare ca făcea cu atitea miliarde ,de ce nu dădea o bomboana ,un laptop unui copil amarit .Și Stela Popescu se plingea ca este săracă și a murit miliardari. Ce oamenii sinteti ,?toți ajungem la 2 metri

  • Radu Vasilica spune:

    Tara lu „Papura Vodă asta este România.

  • Gigi spune:

    Legea montării repartitoarelor de costuri ,este o lege cu dedicație,nu face nimic altceva decât să mărească prețul gigacaloriei care și așa este astronomic.Aparatele de măsură sunt obligați furnizorii sa le instaleze în concluzie nu montați repartitoare cu bani proprii.

  • Elena spune:

    Ei vor să reducă cheltuielile pe spinarea noastră s a discutat mult despre aceste repartitoare și s a constatat că nu sunt eficiente în ce privește transmiterea la distanță este problema lor Eu nu voi accepta să plătesc

  • Popescu spune:

    Este o hotie pt a lua bani de la locatari deoarece pentru citirea fiecărui repartitor ne va lua 4lei.Sunt repartitoare de frig,agentul termic va fi rece.Metodologia de calcul încă nu există, termenul limita sfîrșitul anului este prea scurt.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90