EcoMoto 930×122

primar

O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Și aleșii locali ai comunei argeșene Bascov se bucură de salarii bune. Cu astfel de sume în buzunar, oricine și-ar dori să fie bugetar.

Potrivit grilei de salarizare actualizată la data de 30 septembrie 2023, primarul Gheorghe Stancu de la PSD (foto) beneficiază de o indemnizație lunară în valoare de 12.650 lei.

Citiți și: Halal exemplu! Viceprimar din Argeș, prins băut la volan

Vorbim așadar de un salariu de bază ce depășește 2.500 euro (la cursul de 1 euro = 5 lei).

Nici viceprimarul din partea PNL, Gheorghe Nedelea (foto), nu stă mai prejos. Acesta are o indemnizație lunară mai mult decât atractivă. ”Mâna dreaptă” a primarului câștigă lunar 10.350 lei, adică peste 2.000 de euro.

Mai jos pe scara ierarhică, dar nu și pe cea financiară, se situează secretarul general al comunei, Elena Diculescu. Doamna câștigă un salariu de bază lunar identic cu cel al viceprimarului. Adică, tot peste 2.000 de euro.

La Primăria Bascov își desfășoară activitate 26 de angajați în funcții publice, inclus fiind și secretarul general. Vorbim în continuare despre un șef de serviciu, un consilier juridic, un consilier de achiziții publice, un consilier superior, 11 inspectori superiori, 2 inspectori principali, 4 referenți superiori și 4 polițiști locali.

Alți 24 de angajați ocupă funcții prin contract la Primăria Bascov. Vorbim despre consilierul personal al primarului, bibliotecarul, asistenți medicali, șoferi, guard comunal, mecanic, muncitori necalificați și asistenți personali.

De cele mai mari salarii se bucură consilierul personal al primarului și bibliotecarul care câștigă un salariu lunar de bază de 9.494 lei, respectiv 5.972 lei.

Menționăm faptul că toate sumele menționate sunt valori brute.

Iată indemnizațiile și salariile de bază la data de 30 septembrie 2023:

Ca și în anii trecuți, ePitești a început o serie de articole având ca temă salariile din cele mai importante primării din județul Argeș:

Primarul, salariu de ”baștan” într-o localitate minoră din Argeș! Aproape 2000 €

Salarii la Primăria Pitești: Secretarul – 3600 €, arhitectul și directorul executiv – câte 3000 €

O fi rău să fii primar? 2650 € salariu, lângă Pitești

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Eugen spune:

    Activitatea funcționarilor din primăria Bascov este o mizerie tutelată de primar! , dar cetățenii își merită soarta. Să votezi aceeași mizerie atâția ani spune mult despre alegători.

  • Ursu spune:

    OARE CÂTĂ IMAGINATIE LIMITATĂ,are acest Stancu!? chiar sub nasu lui,mai exact la casa de cultura unde e scoala,e o trecere de pietoni ce incurca si ingreuneaza traficul,stai zeci de minute in sir,plus ca tot sub nasul acestui ,,nea Gheorghe”si pe un sens si pe altul primele benzi sant ocupate cu masini in asteptare,fie la florarii,fie la magazine! Ca si idee d-nu Stancu, lăsând răutățile deo parte, nu credeti ca acolo,unde e trecerea de pietoni, unde cei 2 politisti locali,oricât sa r stradui nu pot fluidiza traficul la anumite ore, ar fi indicat sa fie montata o PASARELĂ PIETONALA,la standarde europene? tot fara rautati, multe lucruri utile ar fi posibil de realizat in Bascov, totul e sa va puneto un pic mintea la contributie.
    cu respect!

  • Silviu Fagarasu spune:

    Nesimțire !!!! Iar noi, privați fiind ne împrumutăm să dăm salariile la angajați… Dar știu sigur că la un moment dat „se va sparge buboiul” nesimțirii bugetare. Ce vedem aici, in articol sunt doar salariile, însă toți ăștia, sau cel puțin 30% din eu sunt abonați cu tupeu la șpăgi… Așa că salariul este „de semințe”… V-o spune unul care pentru că nu vrea să dea „șpagă ‘, a fost scos prin ordin politic din piața consultanței și proiectării pentru investiții publice … Din fericire sunt și primari corecți cu care lucrăm perfect dar, in alte județe…

  • Cristian Sorin Marin spune:

    plus alte beneficii de ziua comunei spectacole bonuri mîncare protocol chefuri etc dar ne merităm soarta votam același om de mai bine de 20 de ani nu am găsit altul mai tânăr și cu viziune?în primăria Bascov sunt numai prieteni rude cumetri

  • Minca Marian spune:

    daca tot comentați pe aici fotoliul de primar este ales nu este numit asa ca puneti mana si cei care comentati pe aici si participați la alegeri si cand veti fii ales primar o sa primiti aceleasi laude pe care le adresati voi pe aici la adresa primarului daca tot se doreste o pasarela pentru traversarea soselei nu doriti si un lift pentru a nu va obosi picioarele cand urcati pasarela.ce ideeee frate pasarela va mai trebuia in comuna restul le aveti pe toate.nu va convine actuala conducere ieșiți la vot si alegeti pe cine doriti dar precis in primele luni comentariile vor fii pe masura asa ca de criticat.suntem campioni cat despre a munci evident codasi

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90