EcoMoto 930×122

centura de vest a pitestiului

O nouă centură ocolitoare în Piteşti şi râul Argeş să fie folosit pentru navigaţie

O nouă centură ocolitoare în Piteşti şi râul Argeş să fie folosit pentru navigaţie. Sunt două dintre planurile noului Guvern, potrivit programului publicat recent.

Citiți și: Pitești: Atenție, șoferi! Restricții pe un drum deosebit de important

Sub denumirea de „Coaliţia pentru Rezilienţă, Dezvoltare şi Prosperitate”, partidele instalate la putere au elaborat programul de guvernare pentru anii 2021 – 2024, în care se angajează să dezvolte sute de obiective la nivel naţional, dar şi din judeţul Argeş.

Desigur, de la a elabora un program şi până la a împlini efectiv ceea ce se propune e cale lungă. Totuşi, merită menţionate o serie de obiective cu impact pentru judeţul Argeş, cele mai importante fiind Autostrada Sibiu – Piteşti, dar şi drumul expres Craiova – Piteşti.

Citiți și: Argeș. Scandalos! Prins când arunca mizeria din vidanjă în râul Argeș

Potrivit programului guvernamental, este promisă continuarea şi finalizarea acestor două proiecte (A1 Sibiu – Piteşti, respectiv DX12, Drum expres Craiova – Piteşti).

Demararea proiectului pentru centura Piteşti – Vest este o altă promisiune a coaliţiei. 

În program se are în vedere râul Argeş, despre care aflăm că se fac studii pentru a deveni navigabil.

[…] Analizarea oportunității reactualizării studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”„, se precizează în document.

În fine, un alt proiect ar putea fi la Ștefănești, privind Muzeul Național „Brătianu” – restaurarea și amenajarea domeniului și a Vilei „Florica”. Valoarea estimată a investiției este de 8 milioane euro.

PROGRAMUL NOULUI GUVERN, AICI.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • Berechet Constantin spune:

    Bună ziua. Ok nu este un lucru rău dar având în vedere realizările lor de până acum nu cred că ar fi realizabil. Drumul național Pitești – Drăgășani este jalnic , podul de la Poina Lacului la fel sau poate astea nu au loc pe lista lor cu proiecte. Și noi cei care parcurgem acest drum mai mulți km sau mai puțini , suntem plătitori de taxe și impozite, plătim rovinete,.

  • Drăguț Marian spune:

    Aveti dreptate domnule Berechet…. eu parcurg aceasta portiune de drum, pana in comuna Vedea si este un calvar, ca la noi, pe ici pe colea, a fost plombat…. Pe multe portiuni simti ca masina se rupe efectiv,…. Nu pot sa zic decat rusine celor care administrează aceste drumuri.

  • marin spune:

    DJ 703A care traverseaza satele CERBU -MARES – POIANA LACULUI este un dezastru pe tronsonul MARES- POIANA LACULUI .Poate aude cineva din staful CJ si macar asatupa gropile.

  • C spune:

    Ce tâmpenii, lacum se repara drumurile ne trebuiesc 1000 PNRR-uri și tot nu se termina

  • Ovidiu jotea spune:

    Drumul ce leagă comunele Mersani cu Drăgan este un dezastru

  • Florea spune:

    Campulungul e izolat spre Brasov, Curtea de Arges si Targoviste si facem Argesul navigabil?

  • Valentin spune:

    Râul Argeș navigabil…..hahaha!!!! Povești de adormit copiii!!!! Ei nu au echipamente (dragi) pentru decolmatarea lacurilor și aducerea acestora la volumele nițiale de retenție și le fac navigabile??????? Să fim serioși!!!!! Aveți idee de gradul de colmatare al acestora????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3