- Publicat de: ePitești
- 26-01-2023, ora 18:54
- Știri
O nouă fraudă la adresa asiguraților RCA! Au fost sesizați procurorii!
O nouă fraudă la adresa asiguraților RCA! Au fost sesizați procurorii!
Citiți și: Asigurări RCA mai ieftine! Un nou jucător pe piață31% dintre cei 7,4 milioane de români care au RCA sunt asigurați la Euroins, o companie cu capital din Bulgaria.
Libertatea a intrat în posesia mai multor documente oficiale prin care ASF a descoperit nereguli majore în activitatea Euroins, în urma cărora a făcut sesizare penală.
Citiți și: Se dau banii înapoi pentru șoferi!Mai mulți angajați Euroins au recunoscut, în propriul sediu, în fața inspectorilor ASF, că semnăturile care apăreau pe refuzul companiei de a plăti mii și mii de despăgubiri pentru asigurații RCA nu le aparțin și că „n-am văzut dosarele, nu le-am analizat”.
De un an, ASF ține sesizarea penală contra Euroins secretă față de asigurați și față de opinia publică.
Pentru că, precizează sursa citată, este vorba, din nou, despre liderul pieței de asigurări din România. După escrocheriile urmate de falimentele Astra (2015), Carpatica (2016) și City (2022), asigurații RCA se găsesc a patra oară, în mai puțin de 8 ani, în fața unei firme care îi păcălește în masă, după cum susțin actele trimise de ASF către instituțiile judiciare.
Adresa prin care ASF sesizează, a doua oară, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Cum a descoperit ASF că, în doar două luni, Euroins a respins fără motiv 5.603 contracte de daune RCA Consiliul ASF, forul de conducere al Autorității, a fost anunțat de echipa de control trimisă la Euroins că, în iulie 2021, „societatea avea în rezervă un număr de 60.512 dosare de daună, cu peste 23% mai mult decât în luna iulie 2020”.
Această cifră a atras atenția. Inspectorii au luat la mână documentele Euroins și dosarele de daună. „În lunile februarie și martie 2021 societatea Euroins a respins un număr de 6.298 dosare de daună; din aceste dosare de daună respinse, un număr de 5.821 dosare de daună (din care 5.603 dosare RCA) au fost respinse în baza a două protocoale semnate de către reprezentanți ai Direcției Daune”.
Când s-au deplasat la sediul Euroins și au verificat, prin sondaj, dosarele, cei din ASF au constatat că jumătate din respingerile analizate au fost făcute fără respectarea regulilor și fără să existe dovada că persoanele păgubite au fost anunțate. În plus, un sfert din dosarele analizate „nu aveau nicio adresă de respingere, acestea fiind respinse doar în sistemele informatice ale societății”. Ascunse.
Articolul integral îl puteți citi AICI.