930 x122 grota rece

cfr

O nouă grevă! Angajați de la stat, în stradă

O nouă grevă! Angajați de la stat, în stradă

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

După greva din învățământ, care pare să nu se mai termine, ceferiștii au ieșit în stradă.

Primul miting al sindicaliștilor are loc astăzi, 29 mai 2023, iar cel de-al doilea este programat pentru luni, 26 iunie 2023, între orele 10.30 – 12.45.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Conform Digi24, protestele vor avea loc în parcul din fața Palatului CFR, la sediile Ministerului Transporturilor și CFR Călători.

O nouă grevă! Angajați de la stat, în stradă

La proteste vor participa aproximativ 700 de persoane, ceferiști din cadrul FSTFR.

Se așteaptă și prezența unor membri ai Uniuni Sindicatelor din Spitalele CFR, de la federații sindicale din CSN Meridian și de la alte federații sindicale feroviare care vor dori să ia parte, notează  Club Feroviar.

Printre nemulțumirile angajaților CFR se numără degradarea condițiilor de muncă, salarizarea și neaprobarea bugetului, prin care se puteau achiziționa piese de schimb la locomotivele rămase defecte sau la locomotivele aflate la revizii.

De asemenea, sindicaliștii ceferiști acuză și faptul că statul taie din banii companiei.

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, declară: ,,Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri.

Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate.”, mai notează Digi24.

Sursă Foto Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90