930 x122 grota rece

centrul cultural mioveni

Obiectiv măreț. Analogue Festival, în top 3 festivaluri din țară

Instituția din Mioveni care a funcționat cel mai bine în anul 2022 a fost Centrul Cultural, a declarat primarul Ion Georgescu. Această constatare vine pe baza rezultatelor înregistrate pe parcursul celor 12 luni de activitate.

Citiți și: Managerul Centrului Cultural Mioveni atrage sponsorizări de zeci de mii de euro!

Acest lucru este unul îmbucurător având în vedere problemele financiare cu care se luptă administrația. Subiectul pe larg aici: Situație critică într-un mare oraș din Argeș. Primar: „Avem datorii. Intrăm în faliment”

Centrul Cultural este condus de tânărul manager Alin Călinescu. Printre cele mai mari proiecte ale instituției derulate în anul 2022 se numără Festivalul Analogue.

Citiți și: Se anunță un spectacol de zile mari! Artiști de renume urcă pe scenă

De asemenea, la capitolul rezultate excepționale, Ansamblul Plai de Dor al Centrului Cultural câștigă din ce în ce mai multă notorietate pe plan internațional.

Alin Călinescu, manager Centru Cultural Mioveni:

„Într-adevăr, pentru noi anul 2022 a reprezentat apogeul. A fost un an extrem de bogat în activități. Aș vrea să amintesc că Ansamblul Plai de Dor al Centrului Cultural a câștigat locul 1 internațional la cel mai important festival din Serbia și este o mare bucurie pentru noi. Este ansamblul care ne-a adus cea mai mare notorietate în ultimii 4-5 ani pe plan internațional.

De asemenea, am desfășurat toată agenda culturală și aici numărăm în jur de 50 de activități, dintre care 10 activități foarte mari. Am desfășurat, așa cum știți, 12 cursuri unde avem înscriși aproximativ 1000 de cursanți, iar proiectul cel mai ambițios este Festivalul Analogue, un festival care a fost validat de peste 30 000 de persoane încă de la prima ediție și care a reușit și să pună Mioveniul, implicit Argeșul, pe harta marilor orașe unde se desfășoară proiecte culturale de anvergură. Este un proiect de suflet al nostru pe care ne dorim foarte tare să îl dezvoltăm și vrem ca în următorii 3 – 5 ani de zile să devină unul dintre primele trei, patru festivaluri ale țării.

Publicul Analogue Festival

Aș vrea să amintesc că din publicul pe care l-am avut, peste 40% a fost din București. Am avut public din Craiova, Cluj, Târgoviște, Ploiești, Râmnicu Vâlcea. Foarte multe orașe, iar procentul din Argeș a fost undeva între 15 și 20%. Ne dorim ca în viitor Analogue să atingă cât mai mult public local, pentru că este un festival care se desfășoară la ei acasă. Este un proiect sustenabil și scalabil, un proiect care beneficiază de o locație senzațională, iar ca poziție comercială suntem extrem de bine poziționați, pentru că suntem la o distanță de 30 și 100 de km de foarte multe orașe.

Aș vrea să mai punctez faptul că săptămâna trecută am mai avut desfășurarea celei de-a 6-a ediția a Târgului de Crăciun. A fost o bucurie nemărginită prin faptul că s-a blocat orașul, atât de mult public am avut, nu doar datorită Târgului de Crăciun, ci și a iluminatului public festiv și a tuturor activităților pe care orașul Mioveni le desfășoară.”

Video cu declarația completă de la minutul 45.50

Sursă video: Fcaebook Primăria Mioveni

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90