930×122 CAPRA 5

ion georgescu

Situație critică într-un mare oraș din Argeș. Primar: „Avem datorii. Intrăm în faliment”

Situație critică într-un mare oraș din Argeș. Primar: „Avem datorii. Nu putem onora facturile!”

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Astăzi, în ultima conferință de presă a Primăriei Mioveni, edilul Ion Georgescu a declarat că anul 2022 a fost un an sărac în comparație cu anii trecuți.

Administrația trece anul cu datorii, deoarece cheltuielile au crescut considerabil, iar veniturile au scăzut semnificativ. Principalul factor este majorarea prețului la energie electrică, gaz natural și carburant.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Majoritatea investițiilor nu au fost scoase la licitație sau au întârziat să fie scoase la licitație tocmai din acest motiv. Pe primul plan a fost plata datoriilor și plata facturilor. Există facturi neachitate chiar și de 6 luni.

Situația financiară a afectat și instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Mioveni, deoarece nu s-au dezvoltat așa cum ar fi trebuit în acest an.

Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital.”, se întreabă indignat edilul Ion Georgescu.

Primarul a mai declarat că Ministerul Finanțelor nu a alocat resursele financiare cuvenite orașului Mioveni.

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: 

„Indiferent ce spune Ministerul de Finanțe și Guvernul României vizavi de orașul Mioveni, de nemulțumirea mea pentru cotele defalcate care au scăzut în proporție de 50 %, eu vreau să le transmit următorul mesaj: Tot ce-mi spun sunt povești.

Deci orașul Mioveni nu beneficiază de aceste sume datorită compensărilor care se fac, nimeni nu vrea să introducă sumele aferente în calculator. Toate veniturile dintr-o localitate ajung într-un calculator. Având în vedere că aceste compensări nu ajung în calculator, nu au de unde să ajungă în orașul Mioveni.

Altă variantă pe care o spune Ministerul de Finanțe e că Dacia și-a micșorat numărul de salariați. Poate că s-a micșorat, dar veniturile pe fiecare an prin contractul colectiv au crescut cu 15%.

Veniturile sunt mult mai mici în acest an decât în 2018 și 2019. Cheltuielile erau mai mici sau egale cu veniturile, iar la ora actuală cheltuielile au crescut cel puțin prin majorarea prețurilor la energie electrică, la gaze naturale și la carburant. Este o discrepanță, veniturile au scăzut, cheltuielile au crescut. Deci nu vom putea face față.

Peste tot se vorbește că din Mioveni pleacă 4,5 % la PIB ul României și 20% la exportul României. Să dea Dumnezeu să n-am eu dreptate.

Prima lună în care facturile nu vor fi plafonate, următoarea lună orașul Mioveni intră în faliment. Nu avem de unde plăti! Colegii m-au rugat să vorbesc mai pozitiv, dar dacă nu spuneam adevărul înseamnă că mă mințeam pe mine. Nu este o situație foarte fericită pentru orașul Mioveni în 2022.

Sunt câteva orașe în țară care datorită multinaționalelor se fac compensări și tot au probleme mai mari sau mai mici. Noi depindem de Dacia undeva la 60 %. Spre exemplu, Piteștiul nu depinde de Dacia și nu are nici o problemă. Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital.

La Spital cheltuielile de funcționare însemnând apa, curentul, gazul, întreținerea curții, a patrimoniului intră în sarcina noastră. Proprietarul spitalului este Consiliul Local Mioveni.

Am fost peste tot, parlamentarii de Argeș cunosc. Noi trecem anul cu datorii. Este pentru prima dată când nu putem onora plata facturilor la furnizori. Cred că sunt și la 6 luni de zile dacă nu mai mult facturi neachitate.”

Vezi video cu toată declarația de la minutul 01.06

Sursă video: Facebook Primăria Mioveni

Eco moto 555×222

Comentarii

20 de comentarii

  • Andrei spune:

    La Pitesti și Mioveni nu sunt bani pt asfaltare spitale scoli etc dar sunt milioane de Euro pt echipele de fotbal care se bat la retrogradare. Normal ca alea aduc voturi. Nu mai scăpăm de Hoții ăștia

  • Dan spune:

    Astai nui nimic,sa vezi mai tarziu la Pitesti ,stadion de 100 milione de euro, si echipa de fotbal,de rasul curcilor.

  • Petrior Grosu spune:

    Începeți și tăiați cu ajtoarele la echipele de fotbal, ce trebui sa finanțam noi echipe de fotbal, cand pot veni oamenii din mediu privat, mai tăiați cu iluminatul asta festiv, ca a-ți făcut orașele globuri de Crăciun și clădirile și blocurile arată că după război și groaznic!!!

  • George spune:

    Ar fi simplu dacă toate ni se trag de la… fotbal. Desființam echipele de fotbal si gata… În 1953 se înființa echipa Pitestiului… un targusor de nici 80000 de locuitori… N-avea nici-o treabă cu primăria… si au fost de 2 ori si campioni in anii 70’… Poate ne-ar trebui un alt „Hagi” sa preia echipa si sa facă si-o Academie… ca avem tradiție. Iar primăriile si primarii să se ocupe doar de cele ce tin de treaba lor… dar cu salarii care să fie doar în media celor ce muncesc in Argeș… așa cred ca vor fi mai responsabilizati si eficienti…

  • GERMAN Alexandru spune:

    Se reduc cheltuielile, adică salariile, compensarile, iluminatul, căldură, cadourile …

  • Minca marian spune:

    Daca si la fotbal se renunta atunci eu zic sa ne punem streangul de gat

  • Mihai spune:

    La meci sunt in medie 1000 de spectatori prietene. La copii și juniori nu se investește absolut nimic părinți plătesc tot inclusiv șoferul de autocar la deplasări. Primarul are altceva de făcut nu sa de-a salarii de 10000€ pe luna la niște străini care dau parandărăt 5000€. Când aveam fotbal la Pitesti se câștig un salariu puțin mai mare decât al unui inginer nu 10000€ pe luna. Nu cred ca l-ați văzut pe Pendiuc prezentând jucatori la Fc. Arges sau pe alții primari din trecut. Sunt multe lucruri de făcut in Pitesti și Mioveni in afara de fotbal

  • Iulian Ion spune:

    Acum ospătarul se plânge ca nu are bani, dar când spala fondurile primăriei prin festivaluri spunea ca are bani destui…
    Sa completeze veniturile la bugetul local de la Analog și alte asa zis manifestări culturale pe unde s-au scurs banii publici.

  • Daniel spune:

    Stați calmi, vor mări taxele si impozitele ca de obicei! Nu s-ar atinge de numărul enorm de bugetari, de pensiile speciale, de vouchere de vacanta, s.a.m.d. Sper sa dea Romania faliment, sa ajungem precum Grecia, sa se regândească totul.
    Începând din acest an eu nu mai plătesc taxele si impozitele pentru mașini si casă pentru că sunt ale mele, nu ale primăriei!

  • Eu și neamul meu! spune:

    Se scufundă polonicul! La fonduri europene maestrul Ion este repetent. La sifonare este campion. #nimic nu știe să facă,doar să se plângă. Când la finanțe era ministru de la alt partid, zicea că e vendetă politică. Acum este ministru pesedist!
    Fie colegii lui din guvern, pesediștii, sunt incompetenți. Fie el este incompetent, ticălos și hoț!
    Eu mizez pe varianta a doua, așa i-am transmis și în 2020 în campanie.
    Din 2023 mă apuc iarăși de el și de clica de golani pe care o conduce

  • Geo spune:

    Analizați contractele din fotbal suntem.printre putunii care avem doua echipe susținute de noi, FC Argeș are ca actionari principali societățile Subritate SA și Apa Canal SA, de aceea la Pitești facturile pt gunoi.si apa sunt cele mai mari. Aceștia în.loc sa finanțeze dezvoltarea editura a orașului prin construcția de canizari și sa încurajeze colectarea srlectiva a deșeurilor finanțează echipe de fotbal.din facturile plătite de oamenii saraciti. Ce mai facem.oameni buni? Mai privim.mult. cum ei se îmbogățesc pe zi ce trece și noi saracim. Cum ei își fac sărbătorile în tari exotice și noi nu avem ce pune pe masa.

  • Om spune:

    Acum se vede omul gospodar. Nu cand primește bani de nu stie să-i mai cheltuie. Ce bine era dacă d.nul primar lua fonduri europene, dar acolo este fără para’ndarat, asa ca trebuie sa cheltuim la blana, ce întra în cont de la uzina. Dacă uzina n-ar mai da niciun leu? Asa cum sunt multe orașe de talia Mioveniului în toată tara. Ce face edilul? De unde își plătește salariul, de unde salarii de peste 100 mil. la angajați? De unde plătește doctorii cu care defilează de parca ar da de la el din buzunar banii de salarii? V-ați învățat cu binele, taticu’. Dar stai sa vezi în 2023 belea. Foame scrie pe voi!

  • Locuitor din Mioveni spune:

    Mai dai afara niște rable cu unghii lungi de prin primărie ca și asa mănâncă bani degeaba fără sa își facă măcar treaba de dugetar…lăsați dreaq vaicareala…asta e motiv prin care anunță mioveniul ca vor creste taxele fără sa mai comenteze nimeni nimic…rușine

  • Locuitor din Mioveni spune:

    Mai dai afara niște rable cu unghii lungi de prin primărie ca și asa mănâncă bani degeaba fără sa își facă măcar treaba de bugetar…lăsați dreaq vaicareala…asta e motiv prin care anunță mioveniul ca vor creste taxele fără sa mai comenteze nimeni nimic…rușine

  • Bright spune:

    Demisia, tovarasi primari din Mioveni si Pitesti, care tocati banii publici pe lucruri inutile(fotbal, globulete de sarbatori, manifestari cultural artistice electorale si salarii grase pentru voi si functionarii publici! Demisia, deci, pana nu e prea tarziu! Oricum, la viitoarele alegeri, PA!

  • Turloi constantin spune:

    Fraților , pai festivalurile din orasul mioveni cine le plătește. Nu primaria .??? Atunci de unde banii . Mai renunțăm la festivaluri. Si la fotbal . Ca prea multi banii dăm din taxe si impozite . Pe ăstea.

  • CIUREA C-TIN. spune:

    Eu consider că, comentariile SINT neavenite IAR unele tendențioase și nealimentare. ATIT Mileniul cît și PITESTIUL SINT două orașe MODEL la ORGANIZARE administrativă și realizări edilitare. Domnul GEORGESCU are dreptate . S-a cheltuit mult DAR CU folos. LA guvern și în parlament AVEM NUMAI INFRACTORI SI habarnisti. Ei nu AJUTA cu nimic localitățile. DACA orașul PRODUCE impozitul SI taxa , de ce decizi TU GUVERN CIT trebuie sa RAMINA la oraș? Marele jaf e la guvern și parlament nu IN teritoriu. Mileniul SI PITESTIUL SINT exemple de realizari edilitare . Le vedeti cu ochiul liber. Cine a mai fost în stare să facă un spital orășenesc sau străzi și săli de sport PRECUM PITESTIUL? Ma opresc la ATIT. Cei ce nu INTELEGETI NU CITITI SA vedeti ce se întîmplă în țară. Cine este responsabil CA PLATIM RESURSELE noastre cu preturi astronomice ? Primăriile sau ANALFABETII DIN GUVERN? . Discuțiile pot fi mult mai profunde DAR trebuie sa va documentatia suficient.

  • Ciurea Constantin spune:

    MIOVENIUL NU MILENIUL.

  • Din Mioveni spune:

    Reduceți cu 50% la suta, funcționarii din primărie, și cu 60% poliția locală, și asta cu indulgență .
    Dacă te duci să ți se elibereze o adeverință, trebuie să treci pe la trei ghișee.
    Polițiștii locali ies din birouri dimineața când se duc la raport cu dom’ primar, și când ies la o cafea și țigară.
    Plătim 12 lei pe metru cub de apă plus încă 12 lei pe canal, la gunoi am plătit în 2020 aproape 600 RON pentru două persoane…..
    Politicieni, primari, de 32 de ani fac legea în țară, ca pe moșia lor….
    Când o să terminați cu șpăgile și cu șantajul afacerilor românești, și taxați după lege, firmele străine vom avea și bani!

  • Jan spune:

    In mediul privat nu te plangi atat, ca oricum nu te aude nimeni. Faci lucruri profitabile ai bani, nu faci – te apuci de altceva

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3