NOR CURIER 930X122

dn 7c transfăgărășan

    Oficial! Ce se întâmplă cu traficul pe Transfăgărășan

    „În acest an vom închide drumurile de munte, în special Transfăgărășanul și Transalpina, doar atunci când condițiile meteorologice pot pune în pericol viața celor care le tranzitează”, este declarația făcută de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastrucuturii Rutiere (CNAIR).

    Citiți și: Imagini spectaculoase pe Transfăgărășan!

    Anunțul a fost postat pe pagina acestuia de Facebook, astăzi, după o videoconferință cu toți reprezentanții direcțiilor regionale și ai secțiilor de drumuri naționale responsabili cu întreținerea rețelei rutiere pe perioada de iarnă.

    „Am spus clar tuturor celor implicați că prioritate au viața și integritatea, atât a participanților la traficul rutier, cât și a personalului CNAIR implicat direct în activitățile de deszăpezire.

    Citiți și: Argeș. Măsură de ultim moment pe un drum foarte important

    Vreau să ținem drumurile cât mai mult deschise, dar nu vom ezita să închidem sectoare de drum dacă există cel mai mic pericol pentru cei aflați în trafic

    Le-am cerut responsabililor să fie proactivi pentru că este mai simplu să preîntâmpinăm decât să remediem consecințele.

    Am trecut în revistă și utilajele care vor participa la deszăpezire și am cerut ca atât cele proprii, cât și cele ale prestatorilor să fie în stare bună de funcționare și să aibă reviziile făcute.

    Nu vreau ca în baze să existe vreun utilaj care nu poate interveni acolo unde este nevoie.

    De asemenea, am verificat stocurile de materiale antiderapante existente în acest moment pentru că vreau să fim pregatiți în orice moment să intervenim acolo unde situația o impune”, a mai precizat directorul.

    Conform regulamentului de funcționare al DN 7C, Transfăgărășanul este deschis, în mod normal, numai 4 luni pe an. Același regulament menționează că drumul se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscul Negru și până la km 130+800 – Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie. Anul acesta, datorită condițiilor meteo favorabile, drumul nu s-a închis la început de noiembie. De asemenea, Transfăgărășanul a fost deschis mai devreme anul acesta.

    De menționat că regulamentul mai precizează că poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90