Donaris 930 x 122

omicron

    Omicron nu mai este aceeași boală cu Covid

    Omicron, nouă variantă apărută în Africa de Sud, care se răspândește cu rapiditate în toată lumea, nu este ”aceeași boală pe care o vedeam acum un an”, spune un profesor în Medicină de la Universitatea din Oxford, întărind rapoartele despre natura mai blândă a tulpinii, scrie Bloomberg.

    Citiți și: Se cere urgent închiderea școlilor!

    Tulpina pare a fi mai puțin severă și chiar și pacienții care ajung în spital petrec mai puțin timp acolo, a declarat Sir John Bell, în cadrul emisiunii Today al BBC Radio 4.

    „Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an – unități de terapie intensivă pline, o mulțime de oameni care mureau prematur – sunt acum istorie, din punctul meu de vedere, și cred că ar trebui să fim liniștiți că este posibil ca acest lucru să continue”, a declarat profesorul.

    Citiți și: Cum îi afectează varianta Omicron pe cei mici

    Explicațiile lui Bell au fost făcute după ce guvernul britanic a declarat că nu va introduce restricții mai stricte privind Covid-19 în Anglia înainte de sfârșitul anului.

    Sursă foto: Digi24

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90