New Profesional Consult 930 x 122

omicron

Se cere urgent închiderea școlilor!

Cercetătorul Octavian Jurma condamnă atitudinea autorităților vis a vis de pericolul pe care îl reprezintă varianta Omicron a coronavirusului și acuză „politica asta de școală cu prețul vieții copiilor”.

Citiți și: ”Pragul de 10.000 de cazuri pe zi va fi depășit marți, 26 iulie 2022!”

„Nu e de mirare că politica asta de școală cu prețul vieții [copiilor, părinților și profesorilor] garantează că orice copil vulnerabil va avea o confruntare pe viață și pe moarte cu virusul SRAS-CoV-2”, a scris specialistul într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Cercetătorul a avertizat că Omicron „produce” de două ori mai mulți copii infectați în spitale, de două ori mai repede decât variata Delta și evidențiază faptul că niciunuia dintre responsabili nu pare să-i pese, făcând referire la faptul că unitățile de învățământ sunt încă deschise.

Citiți și: „Lumea se află într-un moment critic al pandemiei de COVID”

„În cazul copiilor. Omicron a plecat cu un handicap de 50% față de Delta și este deja mult în față, atât ca viteză cât și ca număr de copii aflați zilnic în spital.

Noroc că Omicron „nu va produce o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală”, că dacă ar fi produs o explozie de cazuri mă gândesc că s-ar fi impacientat careva acolo la Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni.

Nu știu ce înseamnă pentru oamenii ăștia o „explozie de cazuri” dară este cert Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce „doar” de 2x mai mulți copii în spitale de 2x mai repede decât Delta”, mai scrie Octavian Jurma.

„Nici măcar nu mai sunt revoltat, doar foarte dezgustat și obosit…”, a mai scris acesta.

Din nou, Jurma a făcut apel la părinți să se vaccineze pe ei și să-și vaccineze copiii.

Foto descriptiv: Republica

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90