930X122 MAIA

aglomerație

Ore critice la graniță! Află când este cel mai aglomerat

Ore critice la graniță! Află când este cel mai aglomerat

Citiți și: Pitești: Haos, din această noapte, în Centru! Cât ține coșmarul

După cum v-am anunțat AICI , urmează o perioada de restricții pe un drum foarte circulat.

Conform unui raport News.ro, aproximativ 3.000 de mijloace de transport cu 15.000 de persoane au ieșit din România spre Bulgaria prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse în decurs de șapte ore, luni.

Citiți și: Pitești. Se lucrează pe bulevard! Șoferi, trebuie să circulați „prin parcările laterale”

Acest aflux considerabil de vehicule și pasageri subliniază dificultățile de gestionare a traficului intens la acest punct de frontieră, în special în contextul lucrărilor de infrastructură în desfășurare.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, inspectorul de poliție Raluca Stan, cea mai mare aglomerație se înregistrează în weekend, începând de vineri noapte până luni.

„De la ora 7:00 dimineață, până la ora 14:00, pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ 3.000 de mijloace de transport, cu 15.000 de persoane. Cel mai aglomerat este în weekend”, a declarat aceasta pentru News.ro.

Cauzele aglomerării

Un factor major care contribuie la aceste întârzieri este reprezentat de lucrările de infrastructură efectuate de partea bulgară la Podul Prieteniei, care leagă orașele Giurgiu și Ruse.

Aceste lucrări limitează traficul la o singură bandă.

De aceea se  formează  cozi mari de vehicule care așteaptă să treacă prin punctul de control.

„Timpii de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport care așteaptă la acel semafor de pe Podul Prieteniei, pentru că se circulă pe o singură bandă”, a explicat Raluca Stan.

Prognoze pentru perioada de vacanță

Autoritățile de frontieră anticipează un nou val de aglomerație la mijlocul lunii august, în perioada vacanței de Sfânta Maria.

În această perioadă, mulți turiști vor încerca să traverseze frontiera către destinații de vacanță din Bulgaria și alte țări din sudul Europei.

Luni după-amiază, timpul de așteptare pentru ieșirea autoturismelor din România în Bulgaria a variat între jumătate de oră și o oră la punctele de trecere de la Giurgiu, Ostrov, Negru Vodă și Vama Veche.

Acești timpi de așteptare sunt semnificativi și reprezintă o provocare pentru autorități și călători deopotrivă.

Subliniază necesitatea unor soluții pe termen lung pentru gestionarea eficientă a traficului la frontieră.

Aglomerările la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse reflectă atât popularitatea acestei rute pentru turiști, cât și provocările infrastructurii actuale.

Ore critice la graniță! Află când este cel mai aglomerat

Sursa: Digi24

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3