EcoMoto 930×122

amenzi

Pădurile din Argeș, paradisul hoților de lemne

Pădurile din Argeș, paradisul hoților de lemne

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat opt bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, în timp ce transportau material lemnos cu autoutilitarele sau atelaje hipo, fără documente legale de proveniență sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul specialiștilor silvici, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 10 mc de material lemnos, ca urmare a celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Hoți de lemne

Din categoria „hoți de lemne” se încadrează și un bărbat de 47 de ani din Hârtiești, care conducea un ansamblu auto, format dintr-o autoutilitară și o remorcă, cu care transporta materialul lemnos.

În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat, pe DN 73 D, un bărbat de 47 de ani, din Hârtiești, care conducea un ansamblu auto, format dintr-o autoutilitară și o remorcă, cu care transporta material lemnos, specia fag și carpen.

În urma evaluării cantității de material lemnos, de către un specialist silvic, că în mijlocul de transport figura, în plus față de cantitatea menționată în aviz, 1,400 mc lemn de foc, precum și cantitățile de 0,390 mc, specia anin și 0,627 mc, specia mesteacăn, care nu erau însoțite de documente de proveniență.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au sancționat, atât societatea deținătoare a ansamblului auto, cât și pe conducătorul autoutilitarei, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010.

De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării materialului lemnos, care a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești.„, transmite IPJ Argeș.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3