930 x122 grota rece

comemorare

Parastas anulat după ce polițiștii argeșeni au avertizat că s-ar putea încheia cu amenzi

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au acționat vineri în scop preventiv și au descins la un local de pe raza de competență (n.r. strada Armand Călinescu), întrucât au existat indicii cu privire la intenția organizării unei petreceri private, pentru comemorarea unei persoane.

Citiți și: Cele mai bune prețuri: Pachete accesibile pentru pomeni și parastase

Comemorarea nu s-a mai ținut

Administratorul și personalul localului în cauză au fost avertizați cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, totodată fiind prelucrate şi prevederi privind respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Citiți și: Tinerii militari care au fost aduși în sicrie, stau de strajă în cer

Verificările ulterioare ale polițiștilor au relevat faptul că aceștia s-au conformat și evenimentul nu a mai avut loc.

Totodată, având în vedere că în interiorul localului au fost identificate, la acel moment, 57 de persoane, verificările continuă, pentru a se stabili dacă numărul de persoane aflat în locație depăsea procentul de ocupare admis de normele în vigoare, urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

„Scopul acțiunilor poliţiştilor, și ale celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, nu îl reprezintă aplicarea de sancțiuni, însă abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate.

Ne dorim ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont de perioada apropiată, în care este de aşteptat ca revenirea la condiţiile normale să rezulte ca efect al campaniei de vaccinare, în condiţiile continuării unui comportament responsabil din partea tuturor”, precizează IPJ Argeș.

Foto: descriptiv (funerare-servicii.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3